Teknoloji

Microsoft Cortana’nın Windows 10 versiyonunu görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-windows-10-cortana

Microsoft, dijital asistanı Cortana’yı yeni işletim sistemi Windows 10’a da taşıyor. Bugüne kadar sadece Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonlarda bulunan Cortana’nın masaüstü versiyonu için hazırlıkların yapıldığı ise teknoloji dünyasında uzun süredir konuşuluyordu.

Masaüstü Cortana söylentilerini Windows 10 etkinliğinde nihayet doğrulayan Microsoft, bununla yetinmedi ve sanal asistanın yeni işletim sisteminde nasıl çalışacağını da kamuoyuna gösterdi.

Microsoft yöneticisi Joe Belfiore, ”Cortana, seni PC’de görmekten ötürü çok heyecanlıyız.” sözleriyle sanal asistanı karşıladı. Windows 10’da Başlat düğmesinin yanında bir arama kutusu olarak boy gösteren Cortana, kullanıcılara hem bilgisayarda hem de internette arama yapma imkanı sunuyor. Sonuçlar ise arama kutusunun üstünde gösteriliyor.

Cortana basit aramalara ek olarak, tıpkı Windows Phone’da olduğu gibi, daha detaylı bilgileri de kullanıcılara sunabiliyor. Sanal asistan e-posta yazdırma ve gönderme, müzik kontrol etme ve uygulama başlatma gibi işlemler için de kullanılabiliyor. Cortana’nın PC versiyonu önümüzdeki aylarda Windows 10’u test eden kullanıcılara dağıtılacak.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER