Teknoloji

Microsoft’un TikTok için sunduğu teklif kabul edilmedi

tiktok topluluk rehberi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, TikTok için ByteDance ile yürüttüğü görüşmelerden sonuç alamadı. Yazılım devi, TikTok’un ABD operasyonlarını satın almak için ağustos ayından bu yana ByteDance ile masadaydı. Şirketten yapılan açıklamada, sunulan teklifin ByteDance tarafından reddedildiği belirtildi. Bu açıklamanın ardından ByteDance’in TikTok’un ABD operasyonunu ilgili diğer şirket olan Oracle’a satma ihtimali kuvvetlendi.

Microsoft’un konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Teklifimizin hem TikTok’un kullanıcılarının yararına olduğundan hem de ulusal güvenlik çıkarlarını koruduğundan eminiz. Bunu gerçekleştirmek ve servisin güvenlik, gizlilik, çevrimiçi güvenlik, yanlış bilgiyle mücadele gibi konularda en yüksek standartları karşılaması adına önemli değişiklikler yapacağımızı belirtmiştik. TikTok’un bu alanlarda nasıl bir değişimden geçeceğini görmeyi bekliyoruz.”

Microsoft yapılmasını önerdiği değişikliklerin neler olduğu konusunda bilgi vermedi. Ancak Microsoft’un açıklamasından kısa süre önce ByteDance’in algoritmasını bir Amerikan şirketine satmayı istemediğine dair haberler gündeme gelmişti. Bu da TikTok’un ABD operasyonunu satın alacak şirketin yeniden kod yazmasını gerektiriyor. Haberde ByteDance’in bu kararını hem ABD hükümetine hem de potansiyel alıcılara ilettiği de belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok’a ABD operasyonunun satışı için verdiği süre 15 Eylül itibarıyla sona erecek. Microsoft, ağustos ayının başlarında TikTok’la ilgilendiğini resmi olarak duyurmuştu. Yazılım devinin çekilmesinin ardından geriye kalan tek seçenek ise Oracle. The Wall Street Journal’ın haberinde Oracle ile ByteDance’in anlaştığı belirtilse de, henüz taraflardan konuyla ilgili resmi açıklama gelmiş değil.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; Oracle, TikTok’un ABD’deki “güvenilir teknoloji ortağı” olarak açıklanacak ve anlaşma doğrudan bir satış olarak yapılandırılmayacak. Kaynakların Engadget sitesine yaptığı açıklamada TikTok’un Oracle ile ilerlemeye karar verdiği, ancak anlaşmanın bir satış olup olmadığının henüz belirsizliğini koruduğu ifade edildi.

ByteDance, TikTok için neden Microsoft ile anlaşamadığı konusunda da şimdilik bilgi vermiş değil. Oracle’ın da TikTok’ta nasıl bir strateji içinde olacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER