Teknoloji

Microsoft Teams Windows’un uygulama mağazasına geliyor

microsoft teams

Microsoft Teams yakında Windows’un yerleşik uygulama mağazası üzerinden indirilebilecek. Planlanan bu değişiklik, şirketin yol haritası güncellemesiyle ortaya çıktı. Şimdiye kadar Microsoft’un kurumsal haberleşme uygulamasını Microsoft Mağaza’dan indirmek mümkün değildi. Teams ya web üzerinden indiriliyor ya da Office 365’in geri kalanıyla birlikte yüklenebiliyordu.

Yol haritasına göre, Teams önümüzdeki ay içinde hem Windows 10 hem de Windows 11 kullanıcıları için mağazadaki yerini alacak. Windows 10 uygulaması kişisel, kurumsal ve eğitim hesaplarıyla kullanılabilecek. Windows 11’de ise Teams zaten ön yüklü olarak sunuluyor. Bu da Microsoft’un Teams için kurumsalın ötesinde bir kullanım alanı vizyonu olduğunu gösteriyor.

Microsoft Mağaza’nın yeni tasarımı duyurulduğunda Teams’in de mağazaya ekleneceğinin sözü verilmişti. Şirket Windows 11’e Android uygulamalarının Amazon’un uygulama mağazası üzerinden indirilebileceğini de eş zamanlı şekilde duyurmuştu. Android uygulama desteği, kullanıcıların Windows üzerinde Teams’in mobil versiyonunu deneyimlemesini mümkün kılmıştı.

Microsoft’un Windows kullanıcılarının Teams’e erişimini kolaylaştırmaya yönelik adımlar atmasının hoş bir hareket olduğu rahatlıkla söylenebilir. Platforma erişimi artırmak için yapılanlar bununla da sınırlı kalmıyor. Apple Silicon işlemcili cihazlara özel olarak hazırlanmış Microsoft Teams uygulaması için de testler sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER