Teknoloji

Microsoft Windows 11 entegrasyonunu Teams’ten kaldırıyor

microsoft teams windows 11

Microsoft bundan yaklaşık iki yıl önce Microsoft Teams‘in Windows 11’e entegre edileceğini duyurmuştu. Yazılım devi, söz konusu entegrasyonu sonlandırma kararı aldı. Sohbet işlevi, Windows 10 için bir uygulama olarak da kullanılabilen Teams’in daha esnek ücretsiz sürümüyle değiştirilecek. Microsoft, bu hafta yeni bir Windows 11 test yapısındaki değişiklikleri duyurdu.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak kıdemli program müdürü Brandon LeBlanc’ın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu sürümle birlikte Chat’in adı Teams – Ücretsiz oluyor. Teams – Ücretsiz, varsayılan olarak görev çubuğuna sabitleniyor ve görev çubuğundaki diğer uygulamalar gibi sabitlemesi kaldırılabiliyor.”

Chat, bireysel kullanıcılara arkadaşları ve aileleriyle Teams üzerinden iletişim kurmanın yolunu sunuyor. Bu uygulamanın sadece bireysel kullanıcılarla sınırlı olması, iş sürümünü kullanan Teams kullanıcıları için uygulamayı işlevsiz hâle getirdi ve pek çok kişiyi iki farklı sürümle birden uğraştırmak zorunda kalıyor.

Microsoft bugüne kadar düzenli olarak Windows 11 içindeki Chat’e düzenli olarak yeni özellikler ekliyordu. İyileştirilmiş görüntülü arama özellikleri, AI sanat aracı gibi yenilikler bunlar arasında öne çıkıyor. Windows 11’in yerleşik Chats işlevinin temelinde Teams 2.0 istemcisi bulunuyordu.

Microsoft Teams entegrasyonu öncesinde Cortana’nın Windows 11 desteğini de sonlandırma kararı almıştı

Microsoft’un Windows 11’in yerleşik Microsoft Teams istemcisini devre dışı bırakma kararı, şirketin bu yılın sonlarında Windows 11’de Cortana desteğini sonlandırmayı planladığını açıklamasından birkaç gün sonra geldi. Yeni bir mali yıla başlamak üzere olan şirket, çabalarını yapay zekâ destekli Windows Copilot aracı da dahil olmak üzere başka yerlerde yeni Windows projelerine yoğunlaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER