Teknoloji

Microsoft Teams için OneDrive ve LinkedIn entegrasyonu yolda

microsoft teams
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft kurumsal iletişim platformu Microsoft Teams için yeni özellikler hazırlıyor. Bu yeni özellikler arasında LinkedIn ve OneDrive entegrasyonları öne çıkıyor. Teams’i kullanıcı dostu hâle getirmek adına düzenli olarak güncellemeler hazırlayan şirket, Microsoft 365 yol haritasıyla yeni dönemde kullanıcıları bekleyenlerin sinyalini veriyor.

Planlanan güncellemelerden birisi de LinkedIn ile akıllı entegrasyon özelliği. Bu entegrasyon sayesinde Teams kullanıcıları birebir sohbetlerinde meslektaşlarının LinkedIn profilini görebilecek. Bunun büyük kuruluşlarda görev yapanların birbirlerini tanımasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Bu entegrasyonla sohbet paneline bir LinkedIn eklentisi eklenecek ve LinkedIn’de ilk bakışta görülebilen önemli bilgilere hızlı şekilde erişilebilecek. LinkedIn de Microsoft’un bünyesinde olduğu için bu entegrasyonun makul ve mantıklı göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Microsoft bir taraftan da OneDrive’ı Teams’e daha sıkı şekilde entegre etmek için hazırlanıyor. Artık OneDrive for Business kullanıcıları buluttaki belgelerini Teams üzerinden hızlı şekilde görebilecek.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, OneDrive’a “Teams’iniz” başlıklı bir bölüm eklenecek. Bu bölümde kullanıcılar tüm dosyalarını rahatlıkla bulabilecek ve Microsoft Teams’te çalıştırabilecek. Bunun Teams’te dosya paylaşan, ancak dosyanın orijinal konumunu hatırlamayanlar için yararlı olacağı söylenebilir.

Microsoft Teams için planlanan bu yeniliklerin önümüzdeki nisan ayından itibaren kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER