Teknoloji

Microsoft Teams grup sohbetlerinde katılımcı limitini artırıyor

microsoft teams

Microsoft Teams, son dönemin yıldızı parlayan servisleri arasında bulunuyor. İletişim platformunun mart ayında 44 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısının 75 milyona çıktığı bir süre önce açıklanmıştı. Bu hızlı artışın kuşkusuz en önemli sebebi ise küresel koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatının tamamen Teams ve türevi iletişim platformlarına taşınması.

Microsoft da bu artışla birlikte oluşan yeni ihtiyaçlara karışılık vermek için çalışmaya devam ediyor. IT yöneticileri için servise yeni bir panel ekleyen yazılım devi, Teams’teki video konferans görüşmelerinin katılımcı sayısı limitini de artırıyor.

Microsoft Teams’teki video konferanslara hâlihazırda 100 kişi katılabiliyor. Ancak Neowin sitesinde yayınlanan habere göre, dağıtımı başlayan güncellemeyle birlikte bu sayı 250’ye çıkacak. Güncellemenin mayıs ayının sonu itibarıyla tüm kullanıcılara dağıtılmış olması hedefleniyor.

Microsoft Teams için beklenen değişiklikler bununla sınırlı kalmıyor. Toplantıların katılımcı sayısı limiti 250’ye çıkarılsa da, aşırı yığılmayı engellemek için bu sayının yöneticiler tarafından sınırlandırılabilmesi de talep edilen yenilikler arasında yer alıyor. Ancak Microsoft’un henüz böyle bir özellik sunma planının olmadığı belirtiliyor. Yine de; toplantıların katılımcı sayısı limitinin artırılmasının şu zamanda özellikle büyük şirketleri memnun edeceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER