Teknoloji

Microsoft Teams’e yeni yeşil ekran özelliği geliyor

microsoft teams

Microsoft, pazartesi günü Microsoft Teams’e yeni bir yeşil ekran özelliği ekliyor. Bu özellik, yüzünüzün, başınızın, kulaklarınızın veya saçlarınızın etrafındaki arka planların keskinliğini ve tanımını artırarak Teams’in mevcut sanal arka planlarını geliştirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. Özel olarak tasarlanmış bir yeşil ekranla en iyi şekilde çalışırken, arkasında düz renkli yeşil veya açık renkli bir arka plan duvarı bulunan kullanıcılar da bu özellikten faydalanabilir.

Microsoft Teams program müdürü Jan Steberl, bir blog yazısında, “Ekran veya arka plan duvarı düz olmalı ve leke veya diğer düzensizlikler bulunmamalıdır” diyor. “Kullanıcılar, yeşil ekran efektini etkinleştirmek için Teams toplantılarında bir arka plan efekti uygulamalı ve efektin doğru şekilde uygulanması ve daha iyi kalite elde edilmesi için arka plan rengini dikkatlice seçmelidir.”

microsoft teams

Yeşil ekran özelliği, şu anda Microsoft Teams’in genel önizleme kanalındaki herkes için kullanılabilir durumda ve bunu etkinleştirebilmek için öncelikle Teams toplantısında bir arka plan efekti uygulamanız gerekmektedir. Ardından arkada bulunan duvarın rengini veya özel bir yeşil ekranınız varsa yeşil rengi seçebilirsiniz.

Microsoft, bu özelliğin yalnızca Intel çipli Windows ve macOS cihazlarında desteklendiğini belirtiyor. Bu, AMD destekli dizüstü bilgisayarları ve M1 veya M2 çipli Mac’leri dışarıda bırakıyor. Yeşil ekran özelliği ayrıca arka plan bulanıklığını devre dışı bırakacak ve şu an için Together Mode’da desteklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER