Teknoloji

Microsoft mesajlaşma uygulaması Talko’yu satın aldı

microsoft talko

Microsoft, son iki yıllık dönem içinde çeşitli mobil uygulamaları bünyesine kattı. Ancak şirketin gerçekleştirdiği son satın alma, diğerlerine kıyasla biraz farklı bir yerde duruyor. Yazılım devi, eski üst düzey çalışanlarından Ray Ozzie’nin kurduğu mesajlaşma uygulaması Talko’yu satın aldı.

Microsoft’a katılmadan önce Lotus Notes’u kuran Ozzie, ünlü “İnternet Servisleri Parçalanması” isimli notuyla Microsoft’un buluta odaklanmasında önemli bir rol oynamıştı. Ozzie, satın almanın ardından Microsoft’a dönmeyecek. Ancak anlaşma çerçevesinde Talko ekibinin geri kalanı ve teknolojisi, yazılım devinin bünyesine katılacak.

Microsoft Talko teknolojisinden Skype ve Skype for Business uygulamaları için faydalanmayı planlıyor. Talko, kurumlara ve müşterilerine canlı sesli iletişim kurma fırsatını sağlıyor. Konferans hattını bulut tabanlı görüşmelerle değiştirmeyi hedefleyen uygulama, daha sonra başkalarına gönderilebilmesi için bir ekip arasındaki tüm görüşmeyi kaydedebiliyor. Büyük kurumlar ve işletmeler için oldukça kullanışlı bir uygulama olan Talko, Skype for Business uygulamasının gelişimi için de doğal bir seçim gibi gözüküyor.

Talko, önümüzdeki birkaç ay içinde faaliyetlerine son verecek. Microsoft Talko özelliklerini bu süre zarfında Skype ve Skype for Business uygulamalarına entegre edecek. Eski şirketine geri dönmeyecek olan Ray Ozzie ise gelecek planları konusunda henüz net bir karar vermiş değil. “Yeni şeyler inşa eden biri olmayı sürdüreceğim. Muhteşem ürün ekiplerine yardım etmeyi seviyorum.” diyen Ozzie, sırada neyin olduğuna karar vermeye çalıştığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER