Ulaşım

Microsoft sürücüsüz otomobil üretmekle ilgilenmiyor

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft surucusuz otomobilSürücüsüz otomobil üretmek şu sıralarda teknoloji şirketleri için oldukça çekici bir eylem. Ancak Microsoft sürücüsüz otomobil üretmeye pek sıcak yaklaşmıyor ve bu trende mesafeli duruyor. Hong Kong’da düzenlenen Converge konferansında konuşan Microsoft’tan Peggy Johnson, şirket olarak sürücüsüz otomobil üretmekten çok bu otomobiller için yazılım hazırlamayı tercih ettiklerini ifade etti. Şirketin iş geliştirme sorumlusu olan Johnson, sürücüsüz otomobil üretmeyeceklerini ancak otonom sürüşün ve sürüş desteğinin hayata geçmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Google ve Fiat Chrysler, geçtiğimiz ay Google’ın sürücüsüz otomobil teknolojisinin Chrysler Pacifica minivanlara entegre edilmesi için anlaşmaya varmıştı. Görünen o ki, Microsoft da işin yazılım kısmında benzer bir yoldan yürümeyi planlıyor. Johnson farklı yollarla otonom sürüş üzerine çalışan çeşitli iş ortaklarına yardımcı olduklarını ve bunu sürdürmeyi istediklerini dile getirdi. İş ortaklarının otomobilleri için işletim sistemi geliştirmesi yönündeki taleplerine açık olan Microsoft, bu yazılımların sürücüsüz otomobillerde çalışacağını belirtmekten de geri kalmıyor.

Harman bir süredir bilgi ve eğlence sistemlerine Office 365 entegre ediyor. Böylelikle Word, Excel ve PowerPoint gibi üretkenlik uygulamalarına otomobilden erişim mümkün hâle geliyor. İnsanların günün önemli bir kısmını otomobillerinde geçirdiklerini söyleyen Peggy Johnson, otomobillerin de insanların işlerini halledebildikleri bir ofis olarak değerlendirilebileceğine inandıklarının altını çizdi.

Microsoft otomobillere yazılım sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahip. Ford, Kia, BMW, Nissan ve Fiat Windows’un özel versiyonlarını kullanarak kendi arayüzlerini ve sistemlerini geliştiriyor. Microsoft bundan iki yıl önce “Windows otomobilde” isimli bir girişimin duyurusunu yapmış olsa da, henüz bu girişim için bir üreticiyle işbirliği gerçekleştirmiş değil.

İLGİLİ HABERLER