Teknoloji

Microsoft Surface Pro 3’ün kullanım kılavuzu Surface Mini’nin varlığını ortaya çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-surface-mini*230614

Microsoft’un geçtiğimiz ay duyurduğu Surface Pro 3’ün kullanım kılavuzu şirketin Surface Mini tablet üzerinde çalıştığını, kazara da olsa, ortaya çıkardı. Yeni tabletin kullanım kılavuzunu dikkatli biçimde inceleyenler Surface Mini’ye yönelik referansların varlığına dikkat çekerken, bazı noktalarda bu referanslar çok daha bariz biçimde görülüyor.

Supersite’tan Paul Thurott, Surface Mini adının Surface Pro 3’nün çevrim içi kullanım kılavuzunda bir defadan fazla geçtiğini belirtiyor. Surface Mini’den en çok bahsedilen bölüm olarak ise Surface Pen’in özelliklerinin bahsedildiği bölüm öne çıkıyor. Kullanım kılavuzuna göre, Surface Mini de bu özel kalemle birlikte gelecek. Surface Pen’in Surface Mini’yi de destekleyeceği ifadesi açık biçimde kılavuzda görülüyor.

Bu referansların farkedilmesinin ardından harekete geçen Microsoft, söz konusu kılavuzu internet sitesinden kaldırdı. Microsoft’un geçtiğimiz ay Surface Pro 3’ü tanıttığı etkinlik öncesinde pek çok kişi şirketin Surface Mini’yi tanıtacağını düşünmüş, ancak şirket Surface Mini’yi tanıtmayarak beklentileri boşa çıkarmıştı. Microsoft teknoloji dünyasını ters köşeye yatırmış olsa da, bu durum Surface Mini beklentisini ortadan kaldırmadı. 7 veya 8 inç bir ekrana sahip olması beklenen Surface Mini’nin Qualcomm işlemci ve Windows RT işletim sistemiyle gelmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER