Teknoloji

Microsoft Surface Hub 3 ile iş birliğine yeni boyut

Microsoft, tümleşik ve iş birliğine dayalı dokunmatik ekran cihazı olan Surface Hub 3’ü tanıttı. Önceki modellerin aksine, Surface Hub 3 akıllı döndürme ve portre modunu destekleyerek kullanıcıların ekranı dikey konuma getirebilmelerine ve düzenin otomatik olarak güncellenmesine olanak sağlıyor.

Surface Hub 3, 50 ve 85 inç olmak üzere iki boyutta sunuluyor. Önceki cihazlarda olduğu gibi, Surface Hub 3 TV ve monitörlerin yerini alacak şekilde konferans odalarında bulunmayı hedefliyor. Cihaz, Windows üzerinde çalışan Microsoft Teams’e sahip. Bu, kullanıcılara tüm toplantı alanlarında tutarlı bir deneyim sunarak, bir odadan diğerine sorunsuz bir geçiş yapmalarını sağlıyor. Microsoft, Surface Hub’ın gelecekte AI destekli Copilot özelliğini de sunacağını belirtiyor.

Microsoft Surface Hub 3: Etkileyici teknik özellikler

Teknik özellikler açısından, Surface Hub 3, parlama karşıtı bir kaplama ile birlikte yüksek çözünürlüklü bir 4K PixelSense ekran sunuyor. Ek olarak, Microsoft Surface Hub 3’ün işlem gücünde yüzde 60, grafik performansında ise yüzde 160 artış sunduğunu belirtiyor. Aynı anda iki Surface Hub Kalem veya Surface Slim Kalem kullanabilen cihaz, 20 noktalı çoklu dokunma özelliğine sahip.

Microsoft, geçtiğimiz mart ayında Windows için Teams Rooms desteği ile ikinci nesil Surface Hub 2S’yi duyurmuştu. Ancak Microsoft, Surface Hub 2S cihazlarının Surface Hub 3 Pack ile “tam Surface Hub 3 deneyimine” yükseltilebileceğini belirtiyor. Bu paket, kullanıcıların 2S’ye takarak Hub 3’ün güncellenmiş özelliklerine erişmelerini sağlıyor.

Microsoft, Surface Hub 3’ün ve Surface Hub 3 Paketlerinin bu yılın sonlarına doğru Surface cihaz satıcılarından satın alınabileceğini belirtiyor. Yeni Surface Hub 3’ün maliyeti henüz belirsiz olsa da, Surface Hub 2S’nin yurt dışı başlangıç fiyatının yaklaşık 9.000 dolar olduğunu göz önüne alırsak, ucuz olmayacağı tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER