Manşetler

Microsoft Surface 4 Pro ve yeni Lumia Windows 10 telefonlarını 6 Ekim’de tanıtıyor

microsoft-windows-10-etkinlik-davetiye-140915

Microsoft medya organlarına gelecek ay düzenleyeceği özel Windows 10 etkinliğinin davetiyelerini göndermeye başladı. Yazılım devi 6 Ekim tarihinde New York şehrinde bir basın etkinliği düzenleyecek ve burada Windows 10 ile çalışacak yeni ürünlerini tanıtacak.

Gelen son dedikodular 6 Ekimdeki bu etkinlikte Microsoft’un Surface Pro 4 tableti, Lumia 950 ve Lumia 950 XL Windows 10 Mobile telefonlarını ve yeni Microsoft Band bilekliğini tanıtacağını işaret ediyor. Microsoft, donanım odaklı bu etkinliğin tam olarak nelerle ilgili olduğunu açık şekilde söylemiyor, sadece Windows 10 ile çalışan donanımların olacağını belirtmekle yetiniyor.

Microsoft’un bu ay başında Almanya’da, IFA kapsamında düzenlediği basın toplantısında kendi donanımlarını ve Surface Pro 3’ünn yerini alacak yeni tableti tanıtması beklenmişti, ancak bu açıdan etkinlik hayal kırıklığı yarattı. Ancak 6 Ekimde New York’ta düzenlenecek etkinlikte Microsoft’tan yeni bir şeyler bekleyenler bunun karşılığını bulacak gibi görünüyor.

Microsoft’un donanım etkinliğinin odak noktasında iki yeni Lumia telefonu ve Surface Pro 4 olacak. Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile ilgili dedikodular uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor. Hatta bu cihazlara ait teknik özellikler ve fotoğraflar da defalarca sızdı. Artık geriye bu cihazların gerçek hayatta nasıl olduklarını ve Microsoft’un yeni Windows 10 Mobile ekosisteminde nasıl konumlandırılacağını görmek kalıyor.

Surface Pro 4’ün ise Surface Pro 3’ten çok değişik olması beklenmiyor. Microsoft şarj mekanizmasını ve genel tasarımı koruyacağını vadetmiş, bu şekilde daha önce yerleştirme istasyonu gibi aksesuarlara yatırım yapan işletmeleri düşüneceğini işaret etmişti. Tabii ki, bu durum Microsoft’un büyük değişiklikler yapmayacağı anlamına gelmiyor. Yazılım devi Surface Pro 4’ü ekran boyutu ve çözünürlüğü artırılmış şekilde sunabilir, ayrıca onu daha ince ve hafif de yapabilir.

Dedikodular Microsoft’un Surface Pro 4 için Windows Hello desteğini de planladığı yönünde, ancak şirketin bu ince cihaza Intel RealSense kamera sistemini sığdıramayacağı düşünülüyor. Bunun yerine üstünde çeşitli düzenlemeler ve ayarlamalar yapılan Surface klavyesine parmak izi tarayıcısının yerleştirilmesi daha olası görünüyor.

Son dedikodular Surface cihazının 14 inç’lik versiyonunun çıkacağı yönünde. Zaten Microsoft’un ek bir Surface cihazı daha tanıtacağı söyleniyordu ki, bu 14 inç’lik büyük Surface etkinliğin sürprizi olabilir. Detaylar 6 Ekim Salı günü, TSİ 16:00’dan itibaren en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER