Manşetler

Microsoft Garage biriminin son projesi Send e-posta uygulaması

microsoft-send-iphone-230715

Microsoft’un Garage birimi yeni bir uygulamayla daha karşımızda. Bu seferki uygulama yeni bir e-posta uygulaması ve Send adını taşıyor.

Şirket Send’i basitliğe ve kısalığa odaklanan, hızlı bir e-posta çözümü olarak nitelendiriyor. Uygulama tipik bir e-posta istemcisinden çok mesajlaşma uygulamasını andırıyor.

Outlook ekibinin bu yeni uygulamayla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında Send’in basit, hızlı bir mesajlaşma benzeri deneyim sunduğunu, bütün çalışma arkadaşlarına ulaşma ve bütün iletişimi de daha sonra tekrar kontrol amacıyla Outlook içinde tutma izni verdiğini dile getirdi.

Send başlangıçta Office 365 ile derin bağlar içeriyor, sadece Office 365 İş ve Okul hesaplarına sahip olanlar bu uygulamadan yararlanabiliyor. Yani bir Outlook.com veya Hotmail e-posta hesabına sahip olanlar şu an için Send ile çok fazla ilgilenemiyor. Ayrıca Gmail ve benzeri Microsoft dışı e-posta servislerini kullananlar da Send’in tadına bakamıyor.

Uygulama son zamanlarda veya sıklıkla e-posta alıp gönderdiğiniz kişileri ortaya çıkarmak için Office 365 bağlantısını kullanıyor. Send uygulaması içinde gelen kutusunun tamamını değil, sadece başlattığınız e-posta konuşmalarını görüyorsunuz. Daha uzun e-posta iletileri için Outlook’a veya tercih ettiğiniz mobil e-posta uygulamasına geçiş yapmanız gerekiyor.

Microsoft Send ile imzaların, konu satırlarının, selamlamaların gereksiz kılındığını; bu uygulama için tasarım prensiplerinin iletişimi daha hızlı ve akıcı hâle getirirken kullanıcılar için önemli olan insanları merkezde tutmak olduğunu söylüyor. Üstelik Send karşı taraftaki kişinin cevap yazdığını görme fırsatı sunuyor, bu özellik genellikle anında mesajlaşma uygulamalarında bulunuyor.

Send şu an için sadece iPhone’da kullanılabiliyor, ancak çok yakında Android ve Windows Phone’a da gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER