Teknoloji

Microsoft siber güvenlik şirketi RiskIQ’yu satın alıyor

microsoft copilot ai

Microsoft, RiskIQ isimli güvenlik yazılımı şirketini satın alıyor. RiskIQ; Microsoft veya Amazon’un bulut servislerine, sunuculara veya tedarik zincirlerine karşı yapılabilecek siber saldırılara karşı yönetim ve istihbarat araçları sağlıyor. Microsoft’tan satın alma bedeli konusunda açıklama gelmezken, Bloomberg’in haberinde yazılım devinin RiskIQ için 500 milyon dolardan fazla ödeyeceği belirtildi.

Bulut tabanlı RiskIQ yazılımı, ağ ve buluttaki güvenlik sorunlarını tespit ediyor. Şirketin müşteri listesinde Box, ABD Posta İdaresi, BMW, Facebook ve American Express gibi markalar bulunuyor. 2009’da kurulan RiskIQ, zaman içinde güvenlik tehditlerinin analizi konusunda  önemli bir oyuncu hâline geldi.

Microsoft, RiskIQ’yu kendi güvenlik hizmetlerine nasıl entegre edeceği konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak şirketin RiskIQ yazılımından Microsoft 365 Defender, Microsoft Azure Defender ve Microsoft Azure Sentinel’de faydalanacağını tahmin etmek pek zor değil.

Microsoft bulut güvenliği başkan yardımcısı Eric Doerr, RiskIQ ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “RiskIQ’nun güçlü bir müşteri tabanı ve başarılı güvenlik profesyonellerinden oluşan bir ekibi var. Biz de bunları büyütmeyi ve desteklemeyi sürdüreceğiz. RiskIQ’nun teknolojisi ve ekibi, güvenlik portföyümüz için önemli bir ekleme olacak. Böylelikle ortak müşterilerimize en iyi şekilde hizmet edeceğiz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER