Teknoloji

Microsoft PC üreticilerinin ilgisini çekmek için Windows RT’nin fiyatını düşürebilir

Microsoft’un tabletler için hazırladığı Windows RT işletim sisteminin fiyatını düşürmeye hazırlandığı konuşuluyor. Bloomberg’in haberine göre, şirketin bu kararı almasının altında yatan nedense Windows RT’nin ARM tabanlı işlemci kullanan küçük boyutlu tabletlerde daha aktif olarak kullanılmasını sağlamak. Microsoft’un geçtiğimiz yılın sonunda kullanıma sürdüğü işletim sistemine üreticiler şu ana kadar şirketin beklediği ilgiyi göstermiş değil.

microsoft-surface-rt-inceleme-00021

Bu yılın başlarında da Microsoft’un Windows tabanlı tabletlerin gelişimini artırmak adına Office ve diğer Windows yazılımlarının fiyatında indirime gideceği iddia edilmişti. Şirketin bu indirimi değerlendirmeye almasının nedeniyse PC üreticilerinin ilgisini Windows RT’ye çekmek. Microsoft ARM tabanlı işletim sistemini başlangıçta sadece çok az sayıda üreticiye açmıştı RT tablet üretimi konusunda Nvidia’nın Asus ve Lenovo’yu, Texas Instruments’ın Toshiba’yı, Qualcomm’un da HP ve Samsung’u seçtiği iddia edilmişti.

Microsoft ilk günden bu yana Windows RT’ye yönelik eleştirilerle uğraşmaya devam ediyor. İşletim sistemine yönelik başlıca şikayetlerse performans sorunları, kısıtlanmış masaüstü modu kullanımı ve üretici sayısının azlığı. Şirket Windows RT’yi daha fazla üreticiye açarak işletim sistemine yönelik mevcut algıyı değiştirmeyi hedefliyor. Microsoft Windows RT’yi savunmaya yönelik açıklamalarında işletim sisteminin zamanla gelişeceğini ve bunun stratejinin bir parçası olduğunu öne sürmüştü. Nvidia’nın işletim sistemini ”hayal kırıklığı” olarak nitelemesine ve Samsung’un belli ülkelerdeki Windows RT tablet planlarını iptal etmesine rağmen, HTC bir Windows RT tablet üretmeye hazırlanıyor ve Dell’de işletim sistemine olan desteğine devam ediyor. Microsoft’un fiyat indirimiyle üreticileri çekmesi durumunda önümüzdeki dönemde çok daha fazla sayıda ARM tabanlı tabletle tanışmamız olası gözüküyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER