Teknoloji

Microsoft Photoshop’un en iyi özelliklerinden ikisini Paint’e getiriyor

microsoft paint

Microsoft Paint’i kreatif kullanıcılar için daha işlevsel kılmak adına Photoshop’un temel özelliklerinden biri olan katmanları uygulamaya getiriyor. Windows Insider’lar tarafından test edilmek üzere kullanıma sunulan güncelleme ile Paint’e hem katmanlar hem de şeffaflık ekleniyor.

Söz konusu özellikler, Adobe tarafından Photoshop’ta uzun süredir sunuluyor. Genel düzenlemenin önemli parçaları olan bu özellikler, görüntü işleme ve dijital sanatta da ciddi bir yer tutuyor. Bu güçlü yeteneklerin Windows’ta ücretsiz olarak kullanılabilen bir uygulamaya eklenmesi de ayrıca önem taşıyor.

Paint’in yeni sürümünde kullanıcılar, yığılmış görüntü öğeleriyle daha gelişmiş sanat eserleri yaratmak amacıyla katmanlarla çalışmak için gerekli temel işlevleri kullanabiliyor. Bu güncellemenin bir diğer önemli parçası ise arka planı olmayan şeffaf PNG dosyalarını açma ve kaydetme desteği de dahil olmak üzere görüntü şeffaflığı. Söz konusu özellik arka plan kaldırma aracı getiren başka bir yeni Paint eklentisiyle güzel bir şekilde uyum sağlıyor.

Yeni Microsoft Paint özellikleri basit düzenleme işleri yapan kullanıcıları sevindirecek türden

Bunların Photoshop kullanıcıları için kulağa bir hayli basit gelen özellikler olduğu söylenebilir. Ancak bu, gerçekten çalışan profesyoneller için tasarlanmış yazılımlara bağlı pahalı abonelikler olmadan, yalnızca kolay görüntü manipülasyonu isteyen Windows kullanıcıları için bir kazanç niteliği taşıyor. Adobe’nin fiyatları artırdığını ve Canva gibi servislerin de bu tarz özellikleri paralı hâle getirdiği düşününce Microsoft’un yenilikleri daha anlamlı hâle geliyor.

Yeni Microsoft Paint araçlarını kullanmak isteyenlerin Windows Insider Canary veya Geliştirici kanallarından birine katılması gerekiyor. Ancak güncellemenin bu kanallar içindeki dağıtımının da kademeli şekilde yapıldığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER