Teknoloji

Microsoft Paint varlığını Windows Mağaza’da sürdürecek

microsoft paint

microsoft paintMicrosoft Paint için yolun sonunun yaklaştığına dair haberler, internet dünyasında pek çok kişinin için burkulmasına neden olmuştu. Şirketin yayınladığı bir destek makalesinde MSPaint.exe için “Windows 10 Fall Creators Update ile birlikte miadı dolacak” şeklinde bir ifade kullanılması, bu haberi gündeme taşımıştı. Söz konusu ifade, Paint’in geliştirme çalışmalarının durduğu ve uygulamanın gelecek sürümlerle birlikte sonlandırılabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Destek makalesini güncelleyen Microsoft, Paint’in bundan böyle Windows Mağaza üzerinden indirilebileceğini belirtti. Şirket uygulamanın ana özelliklerinin yeni Paint 3D uygulamasına aktarılacağının altını çizmeyi de ihmal etmedi.

Microsoft’un 3D’den sorumlu genel müdürü Megan Saunders, MS Paint’e yönelik büyük desteği ve nostalji hissini gördüklerini dile getirdi. Saunders sözlerine şöyle devam etti: “MS Paint, bir yere gitmiyor. Sadece yakında yeni bir eve sahip olacak. Windows Mağaza üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecek.”

Paint, 32 yıldan bu yana Windows’un en bilinen parçaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla çıkan haberlerin büyük bir nostalji hissini körüklemesine şaşırmamak gerekiyor. Paint son olarak Windows 7 ile güncellenmiş ve servise Ribbon arayüzü eklenmişti.

Microsoft Paint yola Internet Explorer ile aynı statüde devam edecek

Yapılan yeni açıklama, Paint’in yolculuğunun sürdüğünü gösteriyor. Uygulama sonbaharda yayınlanacak yeni Windows 10 güncellemesinin ardından Internet Explorer ile benzer bir yapıya kavuşacak gibi görünüyor. Dileyen kullanıcılar Paint’i kullanmaya devam edebilecek, ancak Microsoft yeni uygulama Paint 3D’nin kullanımını teşvik edecek. Şirket, Microsoft Edge tarayıcısının çıkışının ardından Internet Explorer için de benzer bir yaklaşım izlemişti.

İLGİLİ HABERLER