Teknoloji

Microsoft OneDrive artık 10 GB’lık dosyaları destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-onedrive-270114

Microsoft OneDrive için gerçekleştirdiği son güncellemeyle bulut depolama servisine yeni özellikler getirdi. Geçtiğimiz haziran ayında Office 365 abonelerine sunduğu ücretsiz OneDrive depolama alanını 1 TB’ye çıkaran şirket, kullanıcılarının bu geniş depolama alanından faydalanmaları için servise 10 GB’lık dosya yüklenmesini mümkün kıldı. Çok talep edilen bu özellik hem masaüstünde hem de mobilde kullanılabilecek.

Yükleme kapasitesindeki bu artışa ek olarak, Microsoft OneDrive’a aynı anda yüklenebilen ve indirilebilen dosya sayısını artırdı. Yükseltilmiş bu limitler PC ve Mac üzerinden yapılan indirme ve yükleme işlemleri için geçerli olacak. OneDrive Program Müdürü Jason Moore, şirket içinde gerçekleştirilen testlerde paralel eş zamanlama sayesinde eş zamanlama hızının üç kat yükseldiğini ifade etti. Dağıtımına başlanan performans iyileştirmeleri önümüzdeki haftalarda tüm masaüstü OneDrive kullanıcılarına ulaşacak.

Microsoft OneDrive’ın masaüstü uygulamalarına oldukça sık talep edilen bir diğer özellik olan paylaşımı da ekledi. Artık kullanıcılar, tıpkı Dropbox’ta olduğu gibi, seçtikleri bir dosya veya klasörün üzerinde sağ tık yapıp açılan menüden “bir OneDrive bağlantısı paylaş” seçeneğini işaretleyip bağlantıyı otomatik olarak panoya kopyalayabilecekler. Gelişmiş paylaşım seçeneklerinin Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına dağıtımı başladı, ancak Windows 8.1 ve Mac kullanıcılarının güncelleme için biraz daha beklemesi gerekiyor. Güncellemeyle birlikte OneDrive kullanıcılarının OneDrive web sitesi üzerinden alanlarına klasör yüklemelerinin de önü açıldı.

İLGİLİ HABERLER