Teknoloji

Microsoft One Outlook ile Mail ve Takvim’i birleştirecek

microsoft one outlook

Microsoft Windows 10’da yerleşik Mail ve Takvim uygulamalarının yerini alacak yeni bir Outlook uygulamasını test ediyor. Monarch ve “One Outlook” kod adlarıyla anılan bu uygulama, büyük ekran deneyimleri için tasarlanmış yeni bir Outlook versiyonu olarak nitelendiriliyor.

Sızdırılmış uygulama bir dahili Microsoft hesabı olmadan işlevsel olmamakla birlikte, One Outlook uygulaması Outlook (Win32 ve UWP), Outlook Web Access (OWA) ve macOS masaüstü yazılımının yerini alacak. Ayrıca Microsoft, bu yeni Outlook’un tam web versiyonunu da çıkaracak.

Microsoft, Outlook’un web sürümünü temel alacak tek bir masaüstü yazılımı geliştiriyor. Sızan uygulamanın erken geliştirme aşamasında olduğu açık şekilde görülüyor. Hatta Microsoft, çalışanlarını bunun şu anda “cesur test sürümleri” için tasarlandığı ve çevrimdışı bir mod içermediği konusunda uyarıyor. Test sürümü, Microsoft ve diğer yazılım şirketleri tarafından kendi kodlarının ilk sürümlerini test etmek ve kullanmak için tercih ettiği bir terimdir.

Bu erken sürüm sızdırıldı, ancak Windows 10 Mail uygulamasının yerini alacak uygulamanın son hâli gelecek yıla kadar gelmeyebilir. Windows Central bu yazılımın, 2022’de Windows 10’daki Posta ve Takvim uygulamalarını değiştirmek amacıyla yayınlanacağını söylüyor. Bunun öncesinde de, 2021’in sonuna doğru daha büyük bir önizleme programına gireceğini bildiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER