Teknoloji

Microsoft Office’in online versiyonu Office Web geliyor

Teknoblog.com – Microsoft Office’de artık çevrimiçi hale gelecek ve Office Web’e dönüşecek. Ancak bu olayın gerçekleşmesi gelecek sene Office 14 sürümünün çıkmasını bulacak. Office Web’in Office Live içerisinde müşteri ve abone sürümleri şeklinde sunulması planlanıyor.

İnternet tarayıcısı üzerinden erişilecek Office Web paketinde Word, Excel, PowerPoint ve One Note gibi aşina olduğumuz Office yazılımlarının daha küçük sürümleri yer alacak.

Microsoft bu kararını Los Angeles’ta düzenlenen Profesyonel Geliştiriciler Konferansı’nda açıkladı. Bu servis Microsoft’un “yazılıma ek servisler” adını verdiği yaklaşım kapsamında olacak. Bu servis sayesinde kullanıcılar alıştıkları Office deneyimine masaüstü bilgisayarlarındaki Office programlarının yanı sıra bir masaüstü bilgisayar ya da Windows Mobile yüklü akıllı telefon üzerindeki internet tarayıcısından ulaşabilecek. Microsoft’un verdiği bilgiye göre Office Web Internet Explorer, Safari ve Firefox ile uyumlu olacak, ayrıca HTML, AJAX ve Microsoft’un Silverlight teknolojisini de destekleyecek.

Office Web uygulamaları yazının başında da belirttiğimiz gibi Office Live üzerinden sunulacak. Hem reklam tabanlı hem de paralı abonelik versiyonları bulunacak. Ticari kullanıcılar için de hacim bazlı lisanslama ve barındırma özellikli abonelik servisi de bulunacak. Fiyatlama ile ilgili detaylar ise açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER