Teknoloji

Microsoft Office’in gelecek versiyonuyla gelecek bulut desteğinin işareti verildi – Video

İnternete sızan yeni bir video Microsoft’un gelecek versiyon Office yazılımı için bulut merkezli uygulamalar da geliştirdiğini gösteriyor. Şu anda Redmond sınırları dışında seçilmiş kullanıcılar tarafından test edilen Office 15 kod adlı yazılımın halka açık beta sürümünün önümüzdeki yaz çıkması bekleniyor. İnternete sızdırılan video Office’in bulut odaklı işlevlerinin ipuçlarını veriyor.

Video, Office’in “nereye gidersen git” mantığı içinde dokümanların bulutta çevrimiçi şekilde tutulmasına izin vereceğini gösteriyor. Promosyon videosunda dokümanların seyahat eden kullanıcılarla birlikte, onların gittiği her yere gelebileceğini belirtiliyor. Office 15’in daha önce ortaya çıkan özellikleri ve ekran görüntülerinde her bir Office 15 uygulamasının bir kullanıcı girişi seçeneği barındırdığı ve bu şekilde dokümanları farklı web konumlarına depolamaya izin verdiği dikkat çekmişti. Bu kullanıcı girişi seçenekleri arasında Microsoft’un SkyDrive adlı bulut depolama servisi de bulunuyordu.

Microsoft’un Office 15’i ne zaman çıkaracağı tam olarak belli değil, ancak geçen hafta sızan bir doküman 2013’ün başını işaret ediyordu.

Video: Office 15 Tanıtım Filmi

İlgili – WithinWindows
İlgili – TheVerge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER