Teknoloji

Microsoft Office Windows 10 uygulamalarının ön izleme dönemi bitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

office-windows-10-word-mobile-150715

Microsoft Windows 10 için Office uygulamalarından ön izleme etiketini kaldırıyor. 29 Temmuzda gerçekleşecek resmi çıkış öncesinde, yazılım üreticisi Windows 10’un final versiyonlarını test kullanıcılarına dağıtıyor. Beş aylık ön izleme döneminde uygulamalarda çok fazla değişiklik olmadı, ancak üstünde çalıştıkları Windows 10 işletim sistemine yakışacak iyileştirmeler ve ayarlamalar kazandığı görülüyor.

Office uygulamaları masaüstü PC’lerde çalışacak, ancak Microsoft bunları mobil uygulamalar olarak adlandırmayı tercih ediyor, çünkü her biri Windows 10 ile çalışacak tabletler ve akıllı telefonlarda parmaklarla daha rahat kullanılacak şekilde tasarlandı.

Eğer Office’e sadece temel düzenleme ve yazım işleri için ihtiyacınız varsa, o hâlde bu uygulamalar işinizi fazlasıyla görecektir. Hafif, hızlı ve kolay kullanılabilir uygulamalar OneDrive ile de derin bağlara sahip, böylelikle bulutta depoladığınız dokümanları dilediğiniz yerde, kaldığınız yerden düzenlemeye devam edebilirsiniz.

Microsoft’un Windows için Office uygulamaları Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile ve One Note uygulamalarından oluşuyor.

Windows 10 için Office uygulamaları artık ön izleme sürecinden çıktı, buna rağmen tam anlamıyla bittikleri ve son hâllerini aldıklarını söyleyemeyiz. Ne de olsa Microsoft Windows 10 ile birlikte işletim sistemini bir servis olarak ele alıyor. Bundan böyle düzenli, belki de aylık güncellemelerle işletim sisteminin ve uygulamalarının güncellendiğini göreceğiz. Office Windows 10 da Microsoft’un geniş Office stratejisinin önemli bir parçasını oluşturuyor ve bu uygulamalar da sıklıkla güncellenecektir.

İLGİLİ HABERLER