Teknoloji

Microsoft Office mobil ve web uygulamalarını bütün bulut depolama servislerine açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

office-online-120215

Geçtiğimiz kasım ayında hayata geçen Office Dropbox entegrasyonu sürpriz bir işbirliği olmuştu. Şimdi Microsoft bu entegrasyonu diğer servisler için de sunuyor. iOS uygulamalarının iCloud bulut depolama desteğini kazanmasından sonra Microsoft, iOS için Office uygulamalarının bütün rakip bulut servis sağlayıcılarını desteklediğini duyurdu.

Bu, gelecekte uygulama geliştiricileri uygulamalarını güncelledikten sonra OneDrive, Dropbox, iCloud, Google Drive, Box ve diğer bulut depolama servislerinde saklanan dokümanların Office iOS uygulamalarıyla açılıp düzenlenebileceği ve kaydedilebileceği anlamına geliyor.

[quote_right]MICROSOFT’UN AÇIKLIK YAKLAŞIMININ SON ÖRNEĞİ[/quote_right]Microsoft giderek daha açık ve rakip servislerle de işbirliğinden kaçınmayan bir görüntü sergiliyor. Bu son adımla Microsoft, hangi bulut depolama platformu kullanılırsa kullanılsın, Microsoft Office’in üretkenlik aracı olarak kullanılmasını, bu şekilde bireysel ve kurumsal tüketicilerin kendine bağlı kalmasını sağlamak istiyor.

iOS uygulamalarında Microsoft diğer bulut depolama servis sağlayıcılarıyla entegrasyon için dosya seçim desteğini kullanıyor. Android ve Windows 10 için Office’te de benzer entegrasyonun sağlanması planlanıyor.

Ayrıca Microsoft bu entegrasyonu Office uygulamalarının web versiyonlarının sunulduğu Office Online’a da getiriyor. Office Online kullanıcıları çok yakında Box, Citrix ve Salesforce servislerini de Bulut Depolama İş Ortağı Programı kapsamında dokümanları açmak, düzenlemek ve kaydetmek için kullanabilecek.

İLGİLİ HABERLER