Teknoloji

Microsoft Office 15’i Metro havası verilmiş bir kullanıcı arayüzüyle sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 8’in Metro kullanıcı arayüzüyle çalışan Office 15’den mahrum kalacağı söyleniyor. Buna sebep olarak menüleri azaltılmış kullanıcı arayüzüne uygun görsel ayarlamaların yapılması için yeterli zamanın olmaması gösteriliyor. Başlangıçta Office 15’in Metro versiyonunun bulunacağının ipuçları verilmesine rağmen, yazılım paketinin son hâlinin görünümünün geleneksel ile Metro arasında bir yerde olacağı belirtildi.

Windows 8 makinelerdeki Office 15 en azından başlangıç için WebRT ile hazırlanmış saf Metro uygulaması olmayacak. Yine de, daha düzenli bir kullanıcı arayüzüyle gelecek. Bu arayüz sade, daha fazla beyaz alana sahip ve daha az menü çubuğuna sahip olacak ve kullanıcıya içeriğe daha fazla odaklanma imkânı verecek. Üst yapı Metro’ya bir derecede uyarlanmaya çalışsa da, altta geleneksel Windows’a göre tasarlanmış Office uygulamaları çalışmaya devam edecek.

Office 15’in Windows 8 ARM makinelerdeki versiyonunun da masaüstü yazılım olacağı tahmin ediliyor. ARM tabanlı makinelerin Windows 8 masaüstünü kısıtlı modda çalıştırması ve bu şekilde güçten tasarruf etmesi bekleniyor. Office 15 yazılımları bu mod içinde faaliyet gösterir, ancak Microsoft diğer üçüncü taraf yazılımcılara uygulamalarını bu modda çalıştırma izni verir mi, orası henüz bilinmiyor.

Office 15’in Metro’ya tamamen uygun WebRT versiyonunun da yolda olduğuna inanılıyor. Microsoft’un şu an için Office paketindeki iki uygulamayı WebRT uygulaması şeklinde geliştirmekte olduğuna inanılıyor; bunlar One Note ve Lync. Şirketin dijital not alma ve iletişim yazılımları diğer Office yazılımlarına göre hafif yapısıyla fazla bir iş yükü getirmeyecektir. Üstelik Microsoft için de isabetli başlangıç noktaları olacaktır. Bu uygulamaların Metro versiyonlarının ilk Windows 8 tabletlerde yüklü gelmesi bekleniyor.

Bu arada Microsoft bu haftanın başında Office 15 Teknik Ön İzleme Sürümünü yayınladı, yani üreticilere Office 15’i test etme ve geri bildirimlerini iletme fırsatı sunuldu. Yılın ilerleyen zamanlarında Office 15’in halka açık beta sürümünün de çıkması bekleniyor.

İlgili – TheVerge

İLGİLİ HABERLER