Teknoloji

Microsoft’un yeni kablosuz şarj ünitesi masaları neon ışığıyla aydınlatacak

microsoft-kablosuz-sarj-neon-15

Kablosuz şarj özelliğine sahip akıllı telefonların sayısı her geçen gün artsa da, bu teknolojinin yaygınlığının henüz üst düzeye çıkmadığını kabul etmek gerekiyor. Yine de, bu durum şirketleri kablosuz şarj üniteleri üretmekten alıkoymuyor. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, Nokia markasıyla piyasaya sürdüğü yeni kablosuz şarj ünitesiyle hem akıllı telefonun pilini doldurmaya hem de masaları aydınlatmaya hazırlanıyor.

Microsoft’un beyaz, yeşil ve turuncu renkli yeni kablosuz şarj ünitelerini tek kelimeyle “parlak” şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır. Lumia telefon şarj ünitesinin üstüne bırakıldığı anda ünitenin etrafındaki halka, ünitenin üstünde durduğu yüzeyi aydınlatmaya başlıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu ışığın parlaklığını ayarlayabiliyor. Gece uyurken neon ışığından rahatsız olmamak isteyenler ise bu özelliği tamamen devredışı bırakabiliyor.

Şarj ünitesi Qi kablosuz şarj standardına sahip tüm cihazların pilini dolduruyor. Ancak ışık ayarları sadece Windows Phone üstünden değiştirilebiliyor. Dileyenler cevapsız çağrılar veya uygulama bildirimleri için de farklı ışık kurulumları gerçekleştirebiliyor. Gücünü USB’den alan Nokia DT-903 kablosuz şarj ünitesine sahip olmak için ise 59.99 dolar ödemek gerekiyor. Ürünün Türkiye’de satışta olmadığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER