Manşetler

Microsoft Nokia’nın cihaz birimini satın almak için pazarlık görüşmeleri yapmış

Microsoft’un Nokia’nın cihaz birimini satın alacağı sıklıkla dillendirilen dedikodular arasında yer alıyor. Son olarak Wall Street Journal’ın sektördeki kaynaklara dayandırarak verdiği haberle birlikte bu dedikodular yeniden alevlendi. Ne var ki, bu ay içinde gerçekleştirildiği söylenen pazarlık görüşmeleri kesilmiş. Microsoft’un Nokia’nın fiyatı ve pazarda Samsung ve Apple’ın arkasında bulunan konumu nedeniyle verilen teklifi kabul etmediği söyleniyor.

nokia-microsoft-logo-200613

Nokia ABD dışından yönetildiği için söz konusu pazarlık görüşmelerinin Londra’da yapıldığı söyleniyor. Eğer bu satın alma gerçekleşseydi, Microsoft için 66 milyar dolarlık off-shore sermayesini kullanması için mükemmel bir fırsat yaratılmış olacaktı. Ayrıca bu satın alma Nokia ve Microsoft’un mevcut durumda devam eden işbirliklerini daha da ileri noktaya taşıyabilirdi. Nokia Microsoft’un Windows Phone 8 yazılımını cihazlarında kullanıyor, Microsoft da Nokia’ı Windows Phone cihazları için birincil üreticiler arasında görüyor. Her iki şirket de mobil telefon pazarında büyük bir geri dönüş planlıyor, bu nedenle aynı amaç doğrultusunda birlikte hareket ediyor.

Anlaşma Google’ın 2011’de Motorola’yı satın almasına benzer koşullar içeriyor olabilirdi. Şu anda Google Motorola’yı bağımsız bir kuruluş olarak işletiyor, donanım üreticisinin patentlerinden ve satışlardan elde ettiği gelirlerden yararlanıyor. Eğer Microsoft da Nokia’yı satın alsaydı, benzer bir işletme modeli kurulabilirdi.

Microsoft ve Nokia arasındaki son pazarlıkların durduğu söylense de, bu iki şirket arasındaki satın alma dedikoduları durmayacak gibi görünüyor.

İlgili >> Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER