Teknoloji

Microsoft kullanıcılarına haber okuyacak “NewsCast” uygulamasını test ediyor

newscast-microsoft-180815

Microsoft, kalabalık haber uygulamaları pazarında işi bir adım öteye götürerek kullanıcılarına haberleri okuyacak olan “NewsCast” isimli bir uygulamayı test ediyor. Metinden konuşmaya teknolojisinden faydalanacağı söylenen uygulamanın ortaya nasıl bir sonuç koyacağı merakla bekleniyor. Microsoft, kullanıcılarına haber sunmak için çalışan tek şirket olmasa da, sesli iletim konusuna odaklanan ilk isim unvanını elde etmiş gibi gözüküyor.

Facebook ve Google’ın haber konusundaki tekliflerinden farklı bir yerde konumlanacak gibi gözüken NewsCast, kullanıcıların ulaşım alışkanlıklarına uygun biçimde tasarlanıyor. NewsCast sayesinde kullanıcılar bisiklet üstünde otobüste veya trende elleri serbest biçimde haberleri alabilecek.

Uygulamaya ait ekran görüntüleri Neowin tarafından paylaşılırken, NewsCast’in iOS versiyonuna ait bir indirme bağlantısı da şimdiden aktive edilmişe benziyor. Ancak Microsoft hesabıyla giriş yapılırken uygulamanın hata verdiğini belirtmek gerekiyor.

NewsCast’te iki farklı ses seçeneği ve haberleri daha sonra erişim için saklama özelliğinin bulunduğu belirtilirken, uygulamanın henüz şirket içi testlerinin sürdüğü ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER