Teknoloji

Microsoft mobil cihaz pazarına yepyeni bir projeyle adım atmaya hazırlanıyor

microsoft

Geçen yıl Windows 10 Mobile için iyice azaltılan desteği ve düşen Windows telefon satışlarındaki düşüşü birlikte değerlendirdiğimizde, Microsoft’un mobil pazarda attığı büyük adımın son adım olabileceğini düşünmek çok da yanlış olmaz.

Ne var ki, görünüşe göre şirket yeni bir deneme yapmaya hazırlanıyor. Sektörden çeşitli kaynakların Paul Thurrott’a verdiği havadislere göre Microsoft, Windows Mobile için yeni bir şeyler geliştiriyor.

Söz konusu habere göre, Microsoft sadece donanım testi yapmıyor, aynı zamanda Windows Mobile yazılımının bir uzantısını test ediyor. Fazla detay verilmemekle birlikte, karşımıza tamamen yenilenmiş; uzatmaları oynayan mobil geliştirme aracı Silverlight’a verilen desteği kesmiş bir işletim sistemi çıkabilir.

Bu son habere biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var, ne de olsa şu an için fazla detay verilmiyor. Thurrott, Microsoft’un sözü edilen projesinin henüz erken geliştirme aşamasında olduğunu ve planların ilerleyen aşamalarda dramatik biçimde değişebileceğini söylüyor. Aslında Microsoft’tan resmi bir kaynak da şirketin mobil pazara olan ilgisinin sürdüğünü dile getirmişti.

Şirketin CEO’su Satya Nadella, bir önceki ay konuk olarak katıldığı bir podcast yayınında akıllı telefonları arkalarında bırakmadıklarını söylemişti. Nadella, aklındakinin günümüzün telefonlarından farklı olduğuna dair bir ipucu da vermişti.

Tepe yöneticisi yazılım devinin 2’si 1 arada bilgisayarlardan oluşan Surface serisinin başarısına vurgu yapmış, görebileceğimizin geleneksel bir cihazdan daha çok hibrit nitelik taşıyan bir cihaz olabileceğini işaret etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Microsoft Lumia 950 neredeyse mini bir Surface’e dönüşüyormuş

Aslında uzun zamandır Surface Phone dedikoduları ortalıkta dolaşmıştı, ancak bunların sonu bir yere çıkmamıştı. Windows 10 S ile odaklanmış bir ürün serisine, eğitim odaklı dizüstü bilgisayarlara yönelik adım atan şirket, Windows 10 S‘in modifiye edilmiş bir versiyonuyla da istenildiği zaman bir masaüstü bilgisayar gibi kullanılabilen Windows telefonların kapısını açabilir.

İLGİLİ HABERLER