Eğlence

Microsoft Minecraft oyununa çapraz platform desteği ekledi

minecraft-windows-10-edition-040715

Microsoft, Minecraft’ın yapımcısı Mojang’i satın aldıktan neredeyse bir yıl kadar sonra bu popüler inşa oyununun Windows 10 ve Pocket sürümlerini güncelledi, daha önce söz verildiği gibi çapraz platform desteği eklendi, ayrıca daha önce mobil versiyonda eksik olan işlevler getirildi.

PC, iOS, Windows Phone ve Android’deki kullanıcılar bundan böyle aynı sunucu üzerinde birlikte inşaat faaliyetlerine girişebilecekler. Pocket sürümünü kullananlar da genişletilmiş hava efektlerini görebilecek, yeni nesneler oluşturabilecek ve en sonunda şekillendirdikleri dünyanın etrafında gezinebilecekler.

Farklı platformlardan en fazla beş oyuncu yerel ağ üzerinden oyun oynayabilecek. Yani bir ev içinde bulunan birden fazla çocuk, aynı cihazın beş tanesine sahip olmadan, farklı cihazlarla aynı dünyada buluşacak ve birlikte inşa etmeye başlayacak. Bu beş oyuncu Minecraft’ın Windows 10 versiyonunu, Xbox Live üzerinden oynayabilecek.

Minecraft’ın en son sürümü 29 Temmuzda, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 ile birlikte çıkmıştı, ancak oyun ilk etapta beta formunda çıkarılmıştı. Yani işlev ve deneyim bakımından diğer platformlarda bulunan versiyonlardan gerideydi. Pocket sürümü için de aynı durum geçerliydi, ancak bu sürümün hâlâ PC veya konsol versiyonlarına göre daha az seçeneği bulunuyor. Microsoft diğer versiyonların çapraz platform üzerinden oyun imkanını elde edip etmeyeceğini henüz doğrulamadı.

Microsoft Minecraft’ı geçen yıl, 2 milyar dolar gibi beklenmedik bir fiyat karşılığında satın almıştı. Ancak şimdiye kadar Minecraft üzerinde fazla değişiklik yapmadı, sadece bu popüler oyunun yeni işletim sistemini destekleyen versiyonunun birinci günden itibaren hazır olmasını sağladı. Bazıları Minecraft veya seri içindeki gelecek oyunların Microsoft’a özel olacağını tahmin etmişti, ancak gelen son güncelleme Microsoft’un oyunu kendi konsollarına veya işletim sistemine hapsetmek yerine, mümkün olduğu kadar fazla sayıda insana Minecraft’ı satın alma ve oynama imkanı vermeye hevesli olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER