Teknoloji

Microsoft Mağaza’daki Windows 10 uygulamaları cihazlara uzaktan yüklenebilecek

microsoft magaza windows 10Microsoft Windows 10 kullanıcılarının işini ciddi ölçüde kolaylaştıracak bir yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Söz konusu yenilik ile Microsoft Mağaza Windows 10 uygulamaları için uzaktan yükleme desteği sunacak.

Söz konusu destek, Microsoft Mağaza’nın internet sitesi üzerinden sağlanacak. Uygulamanın Mağaza içindeki sayfasına web üzerinden erişen kullanıcılar, uygulamayı daha önce cihazlarından birine yükledikleri takdirde sayfada “Cihazlarıma yükle” yazılı bir buton görecek. Söz konusu butona tıklandığında kullanıcıların karşısına Microsoft hesaplarıyla ilişkilendirilmiş cihazların listesi çıkacak. Bu listeden cihaz seçiminin yapılmasının ardından indirme işlemi başlayacak.

Bazı kullanıcıların yararlandığı bu özellik, hâlâ test aşamasında görünüyor. Microsoft’un bu özelliği fazla zaman kaybetmeden tüm kullanıcılarına ulaştırması bekleniyor. Ancak Bleeping Computer sitesi tarafından gerçekleştirilen testler, özelliğin tam anlamıyla hazır hâle gelmesi için hâlâ zamana ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Söz konusu testte, Netflix’in uzaktaki bir cihaza yüklenebilmesinin 15 dakika aldığı belirtildi. Bu sürenin bir uygulama indirme işlemi için uzun olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google Play Store da kullanıcılarına uygulamaları farklı Android cihazlarına uzaktan yükleme imkanını sunuyor. Microsoft söz konusu özelliği geçmişte Windows Phone’a da getirmişti. Dolayısıyla Windows 10 kullanıcıları için böyle bir imkanın sunulması pek şaşırtıcı görünmüyor.

Microsoft Mağaza Windows 10 kullanıcılarına daha hızlı uygulama indirme imkanı sunma dışında başka yeniliklere de kavuşuyor. Mağazadaki ürün kategorileri arasındaki ayrımı netleştiren yeni menü tasarımının da testleri devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER