Teknoloji

Microsoft MacBook kullanıcılarını Surface Book’a çekmek istiyor

microsoft-surface-book-061015-1

Microsoft bu ayın başlarında Surface Book dizüstü bilgisayarını tanıtmış, onu tanıtırken de MacBook Pro dizüstü bilgisayarla karşılaştırmıştı.

Microsoft’un bu karşılaştırmasıyla, Surface Book’un MacBook kullanıcılarını hedeflediği düşünülmüştü. Şirketin Mac kullanıcılarına Surface Book’a geçişi kolaylaştırmayı sağlayan bir sayfa açmış olması bu niyetin varlığını güçlendiriyor.

Söz konusu web sitesinde geçişi kolaylaştıracak çeşitli bilgiler yer alıyor. Çeşitli klavye kısayolları, izleme dörtgeni değişiklikleri, bir Windows 10 PC’de nasıl arama yapılacağı ve daha fazlası sitede yer bulunuyor.

Microsoft Mac kullanıcılarının kafasına takılabilecek temel soruların cevabını bu sitede veriyor. Ayrıca fotoğrafları, dosyaları ve hatta e-posta hesaplarını Surface Book’a taşımak için yapılması gerekenler rehber şeklinde veriliyor. Eğer Mac’te iCloud ve iTunes kullanıyorsanız, bu noktada da size yardımcı olacak rehberler mevcut.

Apple bundan yıllar önce, 2002 yılında Windows kullanıcılarının MacBook’a geçişine yardımcı olacak “switch”, yani “geç” şeklinde bir kampanya başlatmıştı. Microsoft’un da yıllar sonra benzer bir kampanya ile MacBook kullanıcılarını Windows’a çekmeye çalışması oldukça ilginç görünüyor. Ayrıca 2015 yılında OS X ve Windows arasında geçişin ne kadar kolay olduğunu da bu site sayesinde ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER