Windows 10 masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için çıktı. Artık bu yeni işletim sisteminin akıllı telefonlar ve küçük ekranlı tabletlere özel versiyonunun çıkmasını bekliyoruz. Microsoft bir yandan işletim sistemini hazırlarken bir yandan da bazı Lumia uygulamalarının geleceğiyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.
Şirketin açıklamasına göre, geçen yıl Nokia’yı bünyesine kattığından beri birleştirilmiş bir kamera ve fotoğraf deneyimi üzerinde çalıştığını ve bu planın bir parçasının da Windows 10 Kamera ve Fotoğraflar uygulamalarını geliştirmek olduğunu söyledi. Bununla birlikte Windows Phone 8.1 ile çalışan Lumia cihazları için tasarlanan bazı Lumia uygulamaları için desteğin sonlandırılacağını da açıkladı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Copilot’ta geri adım attı, birçok özellik kaldırılıyor

Microsoft’un uyarısına rağmen araştırmacı yeni Windows açığını yayımladı

Microsoft Windows 11 için ücretleri artırdı ve PC fiyatları etkilenebilir

Windows 11 sağ tık menüsü hızlanıyor, gereksiz seçenekler azalıyor

iOS 27 Beta 6 geldi, Siri AI ve Kamera büyük değişiklikler alıyor
Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer ve Lumia Refocus uygulamaları Windows Phone Mağaza’dan kaldırıldı. Microsoft bu uygulamaların cihazlardan kaldırılmadığını, ancak bundan böyle isteyen kullanıcıların mağazadan indirilemeyeceğini söyledi. Ne var ki, 30 Ekimden sonra bu uygulamalar için güncelleme çıkmayacak veya çevrim içi servisler çalışmayacak.
Lumia Panorama ve Video Yükleyicisi uygulamaları çalışmayı sürdürecek, ancak onlar da bundan böyle güncelleme veya destek almayacak.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Windows 10 Mobile sürümüyle ilgili olarak Microsoft, bu yeni işletim sisteminin yıl sonuna doğru çıkacağını söyledi. Bazı haberler bu yeni işletim sisteminin kasım ayında belirli ülkelerde dağıtıma çıkacağını işaret ediyor.







