Teknoloji

Microsoft Lumia 850’ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar sızdı

Microsoft Lumia 850 Sızıntı

Microsoft, geçtiğimiz ekim ayında Windows 10 Mobile’ın ilk amiral gemileri olarak nitelenebilecek Microsoft Lumia 950 ve 950 XL ile birlikte giriş seviyesinde konumlanan Lumia 550’yi de duyurmuştu. Yelpazenin iki ucunu da dolduran yazılım devi, orta segmentteki boşluğunu da dolduracak gibi gözüküyor. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan Microsoft Lumia 850’ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internete sızdı.

Orta sınıfta konumlanmasına rağmen, Lumia 850’nin boyut bakımından büyük bir cihaz olacağı fotoğraflara bakıldığında görülüyor. Plastik kasasına rağmen şık bir cihaz izlenimi veren Lumia 850’in arka panelinde bulunan kamera tümseği ise biraz göz tırmalıyor.

Cihazın 5.7 inç ekranının 1080p çözünürlük sunacağı belirtiliyor. Söz konusu ekran boyutu, Microsoft Lumia 850’yi phablet kategorisinde Lumia 950 XL’in aşağısında konumlandırıyor. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 617 işlemci barındırması bekleniyor.

Lumia 850’nin diğer özellikleri konusunda henüz somut bir bilgi bulunmasa da, görüntülere bakıldığında cihazın ön tarafında sağ üst köşede iris tarayıcısının bulunabileceği ihtimali akıllara geliyor. Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda Lumia 850, Windows Hello yüz tanıma sistemini amiral gemisi cihazların dışına taşıyan ilk telefon olacak. Akıllı telefonun ne zaman resmiyet kazanacağı ve satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER