Teknoloji

Microsoft Lists uygulamasını tüm kullanıcılara açıyor

microsoft lists
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Lists uygulamasının ücretsiz ön izleme sürümü kişisel Microsoft hesaplarına sahip kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. Ancak ilk etapta sadece teste kaydolan ilk 200 bin kullanıcı uygulamaya erişebilecek. Görev yönetimi ve yapılacaklar listesi uygulamalarının birleşimi olarak tanımlanabilecek Lists, şimdiye kadar sadece iş hesaplarına ve kurumsal kullanıcıların erişimine açıktı.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, ön izleme sürümünün Lists’in çekirdeği üstüne kurulduğu belirtildi. Ancak ön izleme sürümüyle birlikte bazı yeni özellikler de sunuluyor. Bunlar arasında sekmeli görünüm ve satır içine resim ekleme gibi yenilikler bulunuyor.

Ön izleme sürümünde Lists’in tüm özelliklerinden yararlanmak mümkün değil. Söz konusu özelliklerin hangileri olduğu konusunda Microsoft’tan net bir bilgi verilmedi. Buna ek olarak, uygulamaya şu an için Android ve iOS üzerinden de erişilemiyor.

microsoft listsÖn izleme sürümünde bazı kısıtlamalar mevcut. Ancak bunların cömert kısıtlamalar olduğu söylenebilir. Kullanıcılara 2000 unsur barındıran 50 liste oluşturma imkanı veriliyor. Kullanıcılar her listeye toplamda 200 MB’a kadar video, resim ve dosya ekleyebiliyor.

2020’de duyurulan Microsoft Lists, hâlâ yeni bir ürün olarak tanımlanabilir. Kullanıcılar bu uygulamayla listeler oluşturup bunları yönetip düzenleyebiliyor ve farklı cihazlarla ya da arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Uygulamada farklı ihtiyaçlara yönelik çok sayıda liste şablonu da mevcut.

İLGİLİ HABERLER