Teknoloji

Microsoft Launcher Android başlatıcısına kapsamlı güncelleme

Microsoft Launcher Android başlatıcısına kapsamlı güncelleme

Microsoft Android için Launcher uygulaması Microsoft Launcher için 6 numaralı yeni versiyonu çıkardı. Bu yeni sürümle birlikte mevcut işlevlerin üstüne kapsamlı bir görsel yenileme ve performans yükseltmesi eklendi.

Microsoft Launcher’ın 6 numaralı versiyonu yeni bir uygulama ikonu, koyu mod, Bing tarafından günlük olarak sağlanan duvar kağıtları, özelleştirilebilir ikonlar gibi yeniliklerle geliyor. Şimdi yatay görünümde de çalışıyor. Aynı zamanda gün boyunca yeni haberleri ve gelişmeleri alabileceğiniz kişiselleştirilmiş bir haber kaynağı da var. Genel performans iyileştirmeleri de güncellemeyle birlikte geliyor. Bunların arasında yeni kod tabanı sayesinde mümkün olan daha hızlı yüklenme ve pil tüketiminin azaltılması da bulunuyor.

Uygulamayı Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Microsoft’un güncellemeyle ilgili olarak yayınladığı blog yazısında da yeniliklerle ilgili daha fazla bilgi bulmak mümkün oluyor.

Microsoft Launcher Android başlatıcısına kapsamlı güncelleme

Launcher uygulaması Microsoft için ilginç bir deney sayılır. Şirketin dünyanın en büyük platformunda bir şekilde bulunması ve Windows’un Android’e nasıl entegre edileceği hakkında fikirler sunması açısından kullanışlı bir yer olarak nitelendirilebilir. Ancak bu son güncellemeyle birlikte Microsoft şimdiye kadarki en iddialı Android cihazının çıkışından önce ortamı hazırlıyor gibi görünüyor. Çift ekranlı Surface Duo bu yıl sonunda çıkacak ve Microsoft Launcher da ona hazırlanıyor.

Microsoft Surface Duo’yu geçen sonbaharda tanıtmıştı. Android ile çalışacak bu cihazı 2020 sonlarında çıkarıyor. Yeni Microsoft Launcher uygulaması cihazın bazı noktaları açısından bir test çalışması gibi de görünüyor. Örneğin yatay modun eklenmesi çift ekranlı Duo için elverişli bir kullanım sunacaktır. Eğer Microsoft’un ilk Android cihazıyla neler sunacağını merak ediyorsanız, güncellenmiş Launcher uygulamasını deneyerek iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER