Manşetler

Surface Duo: Microsoft’un Android ile çalışan katlanabilir telefonu

microsoft surface duo

Microsoft, ABD’nin New York şehrinde düzenlediği Surface sonbahar etkinliğinde Surface Neo katlanabilir bilgisayarının yanında yeni bir katlanabilir telefon da çıkardı. Bu telefon Surface Duo adını taşıyor ve Android ile çalışıyor.

Surface Duo’nun tasarımı Microsoft’un yeni tanıttığı çift ekranlı Surface Neo dizüstü bilgisayarla aynı. Sadece onun cebe sığan bir versiyonu olarak nitelendirebiliriz. İki adet 5.6 inç ekran barındırıyor. 360 derece dönebilen menteşe yapısı sayesinde bu cihaz minyatür bir tablete de dönüşüyor.

Surface Duo, Google Play Store erişimine sahip olacak. Özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü sayesinde Windows 10X’in estetiğini ve görsel dokusunu yakalıyor.

Her bir ekran aynı anda iki farklı uygulamayı çalıştırabiliyor. Ya da Duo’yu yatay moda alıp ikinci ekranı bir klavye veya oyun kumandası gibi kullanabilirsiniz. Surface Duo’da çalışan Android’de yoğun bir özelleştirme yapılmış. Böylelikle daha büyük ekranlara sahip Surface Neo’da çalışan Windows 10X’tekine benzer bir görünüm elde edilmiş.

Surface Duo’da Snapdragon 855 işlemci çalışıyor. Tasarım unsurları henüz son hâlini almadı. Arkada kameranın bulunup bulunmayacağı da şu an için kesinleştirilmedi.

Microsoft, 2017 yılında Windows Phone platformunu kapatarak çıktığı akıllı telefon pazarına bu yeni çift ekranlı telefonla geri dönecek. Surface Neo gibi Duo da henüz erken aşamada olan bir ürün. Cihaz henüz son hâlini almadı. 2020 sonlarına doğru yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Ancak Microsoft, aradaki sürede bu ürünü geliştiricilere dağıtarak yeni donanım ile uyumlu uygulamaları geliştirmeye başlamalarını planlıyor.

Detaylar geliyor…

İLGİLİ HABERLER