Teknoloji

Microsoft’a göre kaç yaşında olduğunuzu görün

microsoft-yas-testi-010515

Pek çok insan kaç yaşında olduğu sorusuna rahatlıkla cevap verebilir. Microsoft’un geliştirdiği yeni araç ise ”kaç yaşında görünüyorum?” sorusuna yanıt veriyor. Çeşitli algoritmalardan faydalanarak yaş ölçümü yapan araç, bir fotoğraftan hareket ederek anlık bir yargıda bulunuyor.

Arka plana bakıldığında ise Microsoft’un internetteki sayısız fotoğraf arasından daha iyi sonuç almak için makine öğrenme süreçlerinden faydalandığı görülüyor. İnternet sitesinde bulunan Bing arama kutusuna bir isim yazan kullanıcılar, karşılarına çıkan sonuçlar arasından bir fotoğrafı seçerek testi gerçekleştiriyor. Dileyenler kendi fotoğraflarını yükleyerek de yaş testini uygulayabiliyor.

Microsoft’un aracın yerleştirildiği how-old.net adresindeki siteyi 50 kişilik bir grupla test etmeyi istediği, ancak bu 50 kişi üzerinden sitenin birkaç saat içerisinde 35 bin kişiye ulaştığı belirtildi. Söz konusu 35 bin ziyaretçinin 29 bininin Türkiye’den gelmesiyse ilginç bir detay olarak göze çarpıyor. Sitede yapılan analizlerin çok ilginç ve eğlenceli sonuçlar verebildiğini de belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER