Teknoloji

Microsoft’un yeni not alma uygulaması Journal kullanıcılarla buluşuyor

microsoft journal

Microsoft, Garage çerçevesi altında geliştirdiği Journal projesini tam teşekküllü bir uygulamaya dönüştürdü. Journal ile kullanıcılar kalemlerle Windows cihazlarda el yazısıyla not alabilecek.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kullanıcıları muhteşem bir not alma deneyiminin beklediği belirtildi. Uygulama kullanıcılara muadilleri gibi yazma ve çizme imkanı sağlıyor. Ancak ekstra olarak kullanıcılara kelimeleri üstlerini karalayarak silme gibi hareketle kontrol seçenekleri sunuluyor.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, Journal’la PDF’ler üstünde çizim yapmak da mümkün olacak. Şirketin açıklamasında bulunan bir grafik, Journal’da en çok kullanılan dosya türünün yüzde 59 ile PDF olduğunu gösteriyor.

Microsoft, Garage markası altında daha deneysel ürünler üstünde yoğunlaşıyor. Journal’ı tam teşekküllü bir ürüne dönüştüren şirket, kullanıcılara hem çok talep edilen özellikleri sunmayı hem de yeni özelliklerle bunları desteklemeyi amaçlıyor.

Microsoft Journal uygulaması, Microsoft Mağaza üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulama hem Windows 10 hem de Windows 11 yüklü cihazlarda çalıştırılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER