Teknoloji

Microsoft iOS ve Android için Family Safety uygulamasını yayınladı

microsoft family safety

Microsoft iOS ve Android için Family Safety adını verdiği yeni bir uygulama çıkarıyor. Yazılım devinin son birkaç aydır test ettiği bu uygulama sayesinde aileler ekran süresi ve uygulama kullanımını izleyebilecekler.

Ebeveynler Family Safety uygulamasını kullanarak uygulama kullanımlarıyla ilgili bilgiler alabilecekler. Aynı zamanda uygulama sınırları koyulabilecek, çocuklar da süre uzatımı talebinde bulunabilecekler.

Microsoft Family Safety uygulaması Windows, Xbox ve Android arasında eşzamanlama yapabiliyor. Bu sayede farklı cihazlardaki oyun ve uygulama kullanım süreleri ve sınırları eşzamanlanabiliyor. Bu sayede çocukların cihazlarını değiştirerek Minecraft veya Fortnite oynama süresini uzatmak gibi bir kurnazlığa kaçması da mümkün olmuyor. Belirli uygulamalara erişim de tamamen engellenebiliyor.

Microsoft iOS ve Android için Family Safety uygulamasını yayınladı

Öte yandan Microsoft, sadece çocuk dostu sitelere girilebilecek şekilde web ve arama filtreleri de ekliyor. Bu filtreler Windows, Xbox ve Android’de yüklü olan Microsoft Edge internet tarayıcısında geçerli oluyor. Bu ekran süresi ve içerik filtrelerinin çoğu mobil tarafta Android ile sınırlı. Ancak Microsoft, bunları iPhone’lara getirmek için de çalıştığını söylüyor. Ayrıca sürpriz niteliğinde harcama yapma potansiyeli olan aile bireylerinin e-posta hesapları için harcamalara sınırlama getirmek de mümkün oluyor. Bu sayede çocukların izinsiz harcamalar yapmasının da önüne geçilecektir.

Family Safety uygulaması aile üyeleri arasında konum paylaşımı için de kullanılabiliyor. Microsoft beta süreci boyunca yeni bir konum kümeleme özelliği getirmişti. Bu sayede aynı aileden birden fazla birey aynı konumda bulunduğunda bunun görülmesi mümkün oluyordu. Ayrıca Microsoft aile bireyler bir yere geldiğinde veya oradan ayrıldığında bildirim gönderimini mümkün kılan bir özellik de eklemeyi planlıyor. Ancak bu özellik Microsoft 365 abonelerine özel paralı bir özellik olacak.

Microsoft iOS ve Android için Family Safety uygulamasını yayınladı

Ayrıca Microsoft 365 aboneleri için yeni bir sürüş güvenliği özelliği de yolda. Bu da sürüş davranışlarına yönelik tavsiyeler sunacak ve insanların daha iyi sürüş alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olacak. Microsoft bunun tam olarak ne zaman geleceği bilgisini paylaşmadı. Ancak bu sürüş güvenliği özelliği ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Kanada’da çıkacak.

Eğer Microsoft Family Safety uygulamasını denemek isterseniz, uygulamayı Google Play Store ya da Apple App Store‘dan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER