Teknoloji

Microsoft ilk Windows Phone 8.1 güncellemesini geliştiricilere dağıtmaya başladı

nokia-lumia-630-inceleme-00012

Microsoft’un Windows Phone 8.1’e yönelik ilk güncellemesi geliştiricilere dağıtılmaya başlandı. Bugün başlayan ve geliştirici sürümü niteliği taşıyan güncelleme Microsoft’un App Studio programına kayıtlı olan bireysel kullanıcılar tarafından da Windows Phone cihazlarına yüklenebiliyor.

App Studio katılımcılarının bir Windows Phone geliştiricisi olmak için gerekli olan 19 dolarlık ücreti ödemeleri gerekmiyor. Ve buna rağmen Windows Phone 8.1 Güncelleme 1 paketinin geliştirici ön izleme sürümüne erişebiliyorlar.

İlk Windows Phone 8.1 sürümünden birkaç ay sonra çıkışı gerçekleşen Windows Phone 8.1 Güncelleme 1 çeşitli iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Bunların içinde en önemlisi olarak klasörler gösterilebilir. Microsoft şimdiye kadar uygulamaları için Canlı Kutucuklar kullanmayı tercih etti. Canlı Klasörler ise birden fazla kutucuğun bir arada gruplandırılmasını sağlayacak. Bir kutucuğu diğerinin üstüne sürüklemek canlı klasör oluşturmak için yeterli oluyor. Ayrıca bu klasöre özel bir isim de verilebiliyor. Canlı Kutucuklar klasör içinde de işlevlerini sürüyor ve klasörün ana kutucuğunda görünmeye devam ediyor.

Ayrıca Microsoft birden fazla SMS mesajını silme veya iletme amaçlı olarak aynı anda seçmeye de izin verecek. Alarmlar için kullanıcı tarafından özelleştirilebilir erteleme ayarları, Xbox Music Canlı Kutucuğu için iyileştirmeler de güncelleme paketinde mevcut. Ayrıca Windows Phone 8.1 Güncelleme 1 ile birlikte Cortana Büyük Britanya ve Çin gibi yeni pazarlara beta olarak geliyor. Ayrıca Avustralya, Kanada, Hindistan gibi ülkeler de Cortana’dan alfa formunda faydalanacak. Cortana’nın zamanla daha fazla ülkeye açılması bekleniyor.

Geliştirici ön izleme sürümlerini alma hakkına sahip olan kullanıcılar Windows Phone 8.1 cihazlarında güncelleme kontrolü yaparak yeni sürüme ulaşabilirler.

Windows Phone 8.1 Güncelleme 1 paketi ilerleyen aylarda Windows telefonlarına ulaştırılacak. Bunun öncesinde Türkiye piyasasındaki birçok Windows telefonunun Windows Phone 8.1 ilk güncellemesini beklediğini de hatırlatalım. Microsoft geçtiğimiz günlerde yeni sürümün dağıtımına başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER