Teknoloji

Microsoft HoloLens ekibinin şefiyle yollarını ayırıyor

microsoft hololens

Microsoft HoloLens başlığının baş geliştiricisi olan ve geliştirme ekibine liderlik eden Alex Kipman ile yollarını ayırıyor. Ayrılık haberini gündeme taşıyan Insider, daha önce Kipman’ın kadın çalışanlara yönelik uygunsuz sözler söylediği ve fiziksel hareketlerde bulunduğu iddialarını da haberleştirmişti. Kipman’ın kadın çalışanların katkılarını küçümseyen bir tavır içinde olduğu da ayrıca iddia edilmişti.

Kipman’ın istifasını ekiple paylaşmasının ardından Microsoft’un yapay zekâ ve buluttan sorumlu başkan yardımcısı Scott Guthrie de yeni organizasyon yapısının duyurusunu yaptı. Yeni dönemde HoloLens ekibinin ikiye bölüneceği öğrenildi.

Guthrie tarafından çalışanlara gönderilen e-postada HoloLens’in donanım birimlerinin Panos Panay yönetimindeki Windows + Cihazlar grubuna dahil olacağı belirtiliyor. Yazılım ekipleri ise Jeff Teper’in yönettiği Deneyimler + Cihazlar grubuna katılacak.

Guthrie, Kipman ile bir süredir bu konuyu değerlendirdiklerini ve artık doğru zamanın geldiğine inandıkları için planı uygulamaya koyduklarını da ifade etti. Kipman’ın şirketten ayrılması kararının karşılıklı bir anlaşmayla alındığını söyleyen Guthrie, önümüzdeki iki aylık dönemde Kipman’ın geçiş sürecine yardımcı olduktan sonra Microsoft’a veda edeceğini sözlerine ekledi.

Kipman hakkında Insider’da daha önce çıkan haberde, tecrübeli yöneticinin ofiste çalışanlarının önünde VR başlığından porno izlediği iddia edilmişti. Eski bir yönetici ise birkaç kez Kipman’ın kadınlara yönelik uygunsuz davranışlarına şahit olduğunu dile getirmişti. HoloLens şefinin bir kadın çalışana, istememesine rağmen, omuz masajı yapması bu uygunsuz davranışlara örnek olarak gösterilmişti. Müdürlerin kadın çalışanların Kipman’la yalnız bırakılmaması konusunda ekiplerini uyardığı ve 25 kişinin Kipman hakkında şikayette bulunduğu haberde belirtilenler arasında yer alıyor.

Microsoft HoloLens şefi hakkındaki iddiaları doğrulamış veya yalanlamış değil. Şirket sadece her şikayetin araştırıldığını ve ulaşılan sonuçlara göre net bir aksiyon alındığını belirtmekle yetinmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER