Teknoloji

Microsoft Haber uygulaması iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşuyor

microsoft haberMicrosoft, MSN uygulamasının adını ve tasarımını değiştirerek bir kez daha iOS ve Android cihaz sahipleriyle buluşturuyor. Mobil platformlarda yola Microsoft Haber olarak devam edecek olan MSN, bir yandan da farklı Microsoft ürünleri için ana haber motoru olarak işlemeyi sürdürecek. İnternette ise MSN.com adresi geçerli olmaya devam edecek.

Microsoft’tan Microsoft Haber Genel Yayın Yönetmeni Rob Bennett’in imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “MSN.com gibi platformlarımızın haber motoru bundan böyle yola Microsoft Haber adıyla devam edecek. Yeniden tasarladığımız iOS ve Android’deki haber uygulamalarımızda da bu ismi kullanacağız. Haber motorumuz MSN.com ile mobil uygulamaların yanı sıra Microsoft Edge, Windows 10’daki Haber uygulaması, Skype, Xbox ve Outlook.com için haber sağlayacak.”

Microsoft 1000’den fazla “üst sınıf yayıncı” ve 3000’den fazla marka tarafından sağlanan içerikleri gerçek editörleri ve yapay zekâ yardımıyla birleştirerek kullanıcılarına ulaştırıyor. Her gün 100 binden fazla içeriği tarayan Microsoft’un yapay zekâsı, bu içeriklerin popülerliğini ve tazeliğini kontrol ediyor. Dünya genelinde 800’den fazla gerçek editörle çalışan Microsoft, bu editörler tarafından seçilen haberleri hem yeni uygulamasında hem de MSN.com gibi platformlarında sunuyor.

Yenilenen Microsoft Haber uygulaması, hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarla buluştu. Karanlık modu da bulunan uygulama hem iOS hem de Android için görsel bileşen desteği sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER