Eğlence

Microsoft Groove kullanıcıların zevkleri doğrultusunda akıllı müzik listeleri hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft grooveAkıllı müzik keşif özellikleri, teknoloji dünyasında son zamanların ilgi gören konseptleri arasında yer alıyor. Özellikle Spotify’ın Haftalık Keşif listeleriyle ön plana çıkarttığı bu konsept, Microsoft’u da etkilemişe benziyor.

Yazılım devinin Groove Music servisi için geliştirilen Your Groove isimli özellik, kullanıcılar için otomatik olarak müzik zevklerine uygun listeler hazırlıyor.

Microsoft Groove Music, kullanıcıların müzik dinleme alışkanlıkları, aktiviteleri ve sanatçı aktiviteleri doğrultusunda OneDrive müzik koleksiyonu içinde çalma listeleri oluşturacak. Sanatçı aktivitelerin de değerlendirmeye alınması, Groove Music’te turneye çıkan bir gruba ait çalma listeleriyle karşılaşılmasını mümkün kılıyor. Music Pass sahibi olanlar ise Groove tarafından çalma listelerine eklenecek yeni şarkılarla ufuklarını genişletebilecek.

Microsoft Groove kullanıcılarından geri bildirim talep ediyor

Microsoft, Your Groove özelliğinin tam randımanlı çalışması için henüz erken olduğu notunu düşmeyi ihmal etmedi. Arayüzü iyileştirme konusunda çalışmalarını sürdüren şirket, deneyim üzerinde ince ayar yapmak için kullanıcılardan geri bildirim talep ediyor.

İLGİLİ HABERLER