Teknoloji

Microsoft en erken Ocak 2011’e kadar Windows Vista’yı dağıtmaya devam edecek, ana akım destek ise Nisan 2012’ye kadar sürecek

windows-vista-logo-2Windows 7’nin ufukta görünmüş olması Microsoft’un Vista’yı tamamen halı altına süpüreceği anlamına gelmiyor. PC World’e konuşan bir Microsoft yetkilisi şirketin kuralları içerisinde ortaya çıkarılan bir işletim sistemini en az dört sene desteklemenin bulunduğunu, bundan hareketle de Windows Vista’nın en az Ocak 2011’e kadar yaşamasının kesin olduğunu belirtti.

Ancak bununla birlikte üç müşteri modeli için de önümüzdeki üç sene içerisinde, Nisan 2012’den önce ana akım desteğinin kesilebileceği yolunda sinyaller verildi. Birçok Windows sürümünün yaşam ömürleri daha uzun oldu. Örneğin XP’nin ana akım desteği çıkmasından bu yana, sekiz senedir sürüyor. Business ve Enterprise kullanıcıları Nisan 2017’ye kadar güvenlik güncellemeleri almayı sürdürecek. Tabii ki, insanlar Vista’yı hâla bir seçenek olarak görmekten memnun olacaktır, ancak birçok OEM ya da müşteri ortada Windows 7 varken Windows Vista’ya ilgi göstermeyecektir.

İlgili – PC World: Vista’nın azalan desteği
İlgili – Microsoft: XP’nin devam eden desteği

İLGİLİ HABERLER