Teknoloji

Microsoft Edge ile dosya saklamak ve paylaşmak kolaylaşacak

microsoft edge

Yeni bir Microsoft Edge özelliği yakında kullanıcıların dosyalarını, notlarını ve diğer içeriklerini internet tarayıcısı üzerinde saklamalarını ve eş zamanlamalarını mümkün hâle getirecek. Neowin sitesinin haberine göre, “Drop” adını taşıyan özellik Edge Canary kullanıcıları tarafından test ediliyor.

Microsoft’un yeni aracının tanımında “Dosyalarınız ve notlarınız giriş yaptığınız tüm mobil cihazlarınızda ve PC’lerinizde erişilebilir olacak” ifadesi yer alıyor.

Drop ile kullancılara içeriklerini saklamaları için platformlar arası bir alan sağlanıyor. Kullancılar bir mesaj kutusuna dosyalarını sürükleyip bırakarak dosyalarını saklayabilecek. Yine aynı mesaj kutusu üzerinden not da oluşturulabilecek. Drop’taki içeriklere eş zamanlama tamamlandığında Edge’e giriş yapılan tüm cihazlar üzerinden erişilebilecek.

microsoft edgeBu noktada Drop’ta depolama için kullanıcıların OneDrive alanından yararlanılacağını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla bu alanın saklama kapasitesi OneDrive’ın kapasitesiyle bağlantılı olacak.

Drop’un dağıtımı kademeli şekilde gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla Microsoft Edge Canary versiyonuna erişimi olan tüm kullanıcıların bile bu özelliğe hemen erişmesi mümkün olmayabilir. Edge Canary kullanıcılar özelliğe erişimlerinin olup olmadığını Ayarlar menüsündeki Görünüm seçeneği üzerinden kontrol edebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER