Teknoloji

Microsoft Edge biyometrik çözümlerle şifrelerden kurtulmanın önünü açıyor

microsoft edgeMicrosoft Edge internet tarayıcısını kullananlar için şifresiz bir dünyanın kapıları yavaş yavaş da olsa açılıyor. Yazılım devi, internet tarayıcısında şifreler yerine biyometrik çözümlerin kullanılmasına yönelik beta testlerinin başladığını açıkladı.

Şirket tarafından yayınlanan blog yazısında, Windows 10’un 17723 numaralı ön izleme sürümüyle Edge’in Web Authentication desteği kazandığı belirtildi. Söz konusu destek, şifre gerektiren web sitelerine giriş için Windows Hello üzerinden yüz veya parmak izi tanıma, özel bir PIN numarası girme veya fiziksel bir giriş anahtarı kullanma gibi yöntemlerden yararlanılabileceği anlamına geliyor.

Microsoft Edge’in en büyük rakipleri Google Chrome ve Mozilla Firefox söz konusu desteği çok daha önceden sunmaya başlamıştı. Dolayısıyla Microsoft’un bu hamlesinin rakipleri yakalamaya yönelik bir adım olduğunu söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Ancak şirket bu noktada sunduğu Web Authentication desteğinin rakiplerininkine kıyasla çok daha kapsamlı olduğunu ve çok daha fazla doğrulama aracına hizmet verdiğini vurguluyor.

Microsoft tarafından yayınlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “İnternetteki ilk şifresiz deneyimleri ortaya çıkarmak için sektörel ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. RSA 2018’de söz konusu API’ların internette yapılan ödemeleri yüzle doğrulamak için kullanılabileceğini göstermiştik. Bu tarz şifresiz doğrulama deneyimleri, şifresiz bir dünyanın temelini oluşturuyor.”

Bu yeni özellikten ilk etapta sadece Windows 10’un ön izleme sürümlerini test eden Microsoft Edge kullanıcıları yararlanabiliyor. Ancak bu yıl içinde yayınlanacak ikinci büyük Windows 10 güncellemesiyle özelliğin tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER