Teknoloji

Microsoft Defender Windows, macOS, iOS ve Android için çıktı

microsoft defender

Microsoft bugün Windows, macOS, iOS ve Android için yeni bir Defender siber güvenlik uygulamasını kullanıma sundu. Yazılım devi, yıllardır antivirüs koruması için Defender adını kullanıyor olsa da, bu yeni platformlar arası Microsoft Defender uygulaması, bireysel kullanıcılar için, mevcut virüs koruma yazılımından yararlanan veya ek cihaz korumaları sunan basitleştirilmiş bir kontrol paneli olarak tasarlanmıştır.

Microsoft Defender, bugün itibarıyla Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelerine sunuluyor ve özellikler platforma göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, iOS ve iPadOS’te antivirüs koruması yok ve uygulama, diğer cihazlar için uyarılar içeren bir gösterge panosunun yanı sıra bazı web kimlik avı korumaları sunuyor.

Android üzerinde Microsoft Defender, antivirüs koruması ve kötü amaçlı uygulamaları tarama özelliğini içeriyor. Uygulama, web kimlik avı koruması sağlamak için bağlantıları da tarıyor. Windows’taki Microsoft Defender ise, yerleşik Windows Güvenlik uygulamasını değiştirmeye çalışmaktan çok bir pano gibi davranıyor. Norton, McAfee veya diğer şirketlerin sistemde var olan mevcut antivirüs korumasını görüntüleyebilir ve cihazlar arasında güvenlik korumalarını yönetebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

microsoft defender

Ayrıca Microsoft Defender, birden çok cihazda güvenlik uyarıları ve ipuçları içeriyor, ancak ipuçları yalnızca Windows ve macOS’te kullanılabilir.

Uygulama, birçok kullanıcı için gereksiz olacak gibi görünüyor, ancak aile üyelerini ve birden fazla cihazı basit bir gösterge panosu üzerinden korumak isteyenler için faydalı olacaktır. Microsoft, daha fazla özelliğin de yolda olduğunun sözünü veriyor.

Microsoft güvenlik kurumsal başkan yardımcısı Vasu Jakkal, “Bireysel kullanıcılar için Microsoft Defender ile güvenlik portföyümüzün genişletilmesi, bir güvenlik şirketi olarak yolculuğumuzun doğal ve heyecan verici ilerlemesidir.” diyor. “Bu sadece başlangıç. İleriye dönük olarak, kimlik hırsızlığı koruması ve güvenli çevrimiçi bağlantı gibi özellikler de dahil olmak üzere tek bir gösterge panosu altında daha fazla korumayı bir araya getirmeye devam edeceğiz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER