Teknoloji

Microsoft Cortana’nın dümenine Outlook uygulamasının patronunu geçirdi

microsoft cortana windows 10

microsoft cortanaMicrosoft Cortana adını taşıyan dijital asistanının sorumluluğunu yeni bir isme devretti. Şirketin iOS ve Android için hazırladığı Outlook uygulamalarının başında olan Javier Soltero, bundan böyle Cortana’nın direksiyonunda oturacak.

Soltero, Microsoft’a 2014’te Acompli e-posta uygulamasının satın alınmasıyla katılmıştı. Acompli bir süre sonra hem iOS’te hem de Android’de Outlook uygulamasına dönüşmüştü.

Axios’un haberine göre; yeni görevine bundan üç hafta önce başlayan Soltero, Microsoft’un yapay zekâ ve araştırma direktörü Harry Shum’a bağlı olarak çalışacak.

Hem iOS’te hem de Android’de ilgi gören ve yoğun biçimde tercih edilen bir uygulama olan Outlook, Microsoft tarafından düzenli olarak güncelleniyor. Bundan birkaç ay önce iOS ve Android’e gelen Cortana ise henüz Outlook’un gördüğü ilgiyi yakalayabilmiş değil.

Microsoft Cortana, dijital asistanlar arasındaki yarışta Amazon Alexa ve Google Asistan’ın gerisinde kalmış durumda. Bu durum, yılın ilk günlerinde Las Vegas’ta gerçekleştirilen CES 2018 fuarında net biçimde gözlemlenmişti. Etkinlikte geçtiğimiz yıl duyurulan Cortana tabanlı termostat dışında Cortana ile entegre çalışan başka bir ürün duyurulmamıştı. Soltero’nun gelişiyle birlikte Cortana’nın bu yarışa yeniden dahil olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER