Teknoloji

Microsoft CEO’su Steve Ballmer Windows 8’i “yeniden doğuş” olarak nitelendirdi

Microsoft’un tepe yöneticisi Steve Ballmer önümüzdeki sonbaharda çıkacak Windows 8’den bir hayli umutlu. Güney Kore’nin başkenti Seul’de konuşan Ballmer Windows 8 ve bunun şirket için önemi hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Microsoft Windows’un yeniden doğuşunun şafak vaktini yaşadığımızı söyleyen CEO, Windows 8’in şimdiye kadarki en derin, kapsamlı ve etkileyici Windows versiyonu olduğunu kaydetti.

Ballmer’ın Windows ürünlerini coşkulu bir şekilde övmesine alışkınız, ancak yönetici bu sefer Windows 8’in gelecek yıl 400 ile 500 milyon arasında kullanıcıya ulaşabileceği şeklinde iddialı bir tahminde de bulundu. Tahmin ediyoruz ki, bu tahminin içinde PC’ler için yapılacak satışlar ve terfiler, ayrıca Windows RT tabletler de bulunuyor. Ayrıca Ballmer 2012 sonuna kadar 350 milyon kadar Windows 7 cihazının piyasaya sevk edilmiş olacağının beklendiğini kaydetti.

Sevkiyat ile satış kavramları birbirinden farklı şeyler, ancak bu fark göz önünde bulundurulduğunda bile Ballmer’ın Windows 8 ile büyük bir sıçrama beklediği aşikar. Ballmer’ın iddiasına göre gelecek nesil Windows sürümü Microsoft’un şimdiye kadar yaptığı en önemli iş. Tabii, işin ucunda sadece PC alanındaki hakimiyeti sürdürmek yok, tablet pazarında önemli bir oyuncu hâline gelmek de hedefler arasında yer alıyor.

İlgili – AFP
İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER