Teknoloji

Yeni Microsoft CEO’sunun ilk etapta Nokia anlaşmasına şüpheyle baktığı iddia ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ay Microsoft CEO’luğuna getirilen Satya Nadella’nın yönetici olduğu dönemde Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın alınmasına karşı şüphelerini dile getirdiği iddia ediliyor. Nadella ile birlikte liderlik takımındaki diğer yöneticilerden bazılarının da bu şüphelerini paylaştığı ve o dönemki CEO Steve Ballmer’ın bu şüphelere çok sert biçimde karşılık verdiği de iddialar arasında. Ballmer’ın sesinin toplantı odasının dışında da yankılandığı ve bu kavganın yönetim kurulunun Ballmer’a olan güvenini iyice sarstığı öne sürülüyor.

gates-nadella-ballmer-060314

Bloomberg’in haberine göre, söz konusu olaydan önce de Ballmer’ın yönetim kurulu üyeleri arasındaki popülaritesi ciddi ölçüde azalmış ve yönetim kurulunda Ballmer’ı ayrılığa ikna ederek daha makbul bir CEO ile yola devam etme isteği ön plana çıkmıştı.

Microsoft’un Windows Phone konusunda çok yakın çalıştığı Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin satın alınması konusundaki inatçı tutumunun da Ballmer’ın gözden düşmesinin bir diğer nedeni olduğu öne sürülüyor. Yönetim kurulunun Ballmer’ın dinlemekten ziyade konuşmayı tercih etmesinden dolayı mutsuz olduğu iddia edilirken, şirketin yeni CEO’su Nadella’nın da ilk etapta bu anlaşmaya şüpheyle baktığının altı çiziliyor.

Ancak Nadella’nın son açıklamalarına bakıldığında Nokia anlaşmasına dair şüphelerinin geçmişte kaldığı görülüyor. Microsoft CEO’su bu hafta yaptığı bir açıklamada anlaşmayı bu çeyrek sona ermeden tamamlamayı istediklerini ve söz konusu anlaşmanın Microsoft için son derece makul olduğunu dile getirmişti.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER